Digital smile design

Herkesin en çok hayal ettiği şey mükemmel bir ağız diş yapısı ve gülümsemedir. Bunun için birçok farklı yöntem bulunur. Diş eti görünümünü, diş rengi ve biçimini düzenleyen birçok uygulama vardır. Bunlardan en kapsamlı ve ideale en yakın sonuçlar veren dijital gülüş tasarımıdır. Dijital gülüş tasarımı dişler, diş etleri, dudak ve diş rengi üzerine yapılması gereken bütün işlemlerin toplamından oluşur.

Her birey kendine has genetik özelliklerle doğar ve görüntüsü de bu genetik özelliklere göre şekillenir. Genetik özellikler sonucu her zaman mükemmel görünüşler oraya çıkmaz. Bazen dişlerde bazen de çene veya diş eti görünümünde kusurlar olabilir. Ağız ve diş ile ilgili bütün bileşenler ortaya bir görünüm koyar ve dijital gülüş tasarımı da tam olarak bununla ilgilenir. Bütün bir yüz ve ağız görünümünün oranlarını ortaya koyarak ideal gülüşünüzü baştan sona tasarlamak ve buna göre işlemler yapmak olarak tarif edilebilecek bir yöntemdir. Böylelikle gülüşünüz yüzünüze en çok yakışacak hale getirilerek bütün kusurlar giderilir.

Dijital gülüş tasarımı kişiye özeldir. Ortaya çıkacak görünüm de uygulanacak işlemler de kişinin kendi özelliklerine bağlıdır. En büyük avantajı da burada yatar. En baştan, sonda oluşacak görüntünün ve yapılacak işlemlerin nasıl ve neler olduğu belli olur, kişi de buna göre süreçle ilgili karar verebilir. Ayrıca bu durum bir çeşit memnuniyet garantisi de verir. Varacağınız sonucu net bir şekilde bilmek, işlemler yapıldıktan sonra sürprizle karşılaşmanızı engelleyerek ortaya çıkacak görüntüden emin olmanızı sağlar.

Peki bu mükemmel işlem ne şekilde yapılır?

Dijital gülüş tasarımının ilk ayağı olan dijital tasarım bir çeşit bilgisayar yazılımı ile teknolojik ortamdan yapılır. Diş hekimi öncelikle ağız ve diş bölgenizin ayrıntılı video ve fotoğraflarını alır. Daha sonra bilgisayar ortamında bu fotoğraflar ve videolar, gülüşünüzün yüz orantılarınızla uyumlu ve mükemmel hale geleceği şekilde düzenlenir. Bu düzenleme için yüzünüz haritalanır, ölçüleri çıkarılır ve doğru oranlar hesaplanır. Sonuçta size tedaviniz sonucu konuşacağınız görüntü her açıdan gösterilir. bu aşamada diş hekimi hem sağlık hem estetik açıdan ayrıntılı bir muayene de yapacaktır. Böylece nasıl bir işlemler dizisine gerek olacağı da ortaya çıkar.

Bu aşamada diş hekimi güvenilirlik açısından tedaviyi daha önceden almış bireylerin önce/sonra fotoğraflarını göstererek sizi cesaretlendirmek isteyebilir. Tedaviyi kabul ettiğinizde ikinci aşamaya geçilir.

Bu aşamada ağız içi tarayıcıları ile dişlerinizin üç boyutlu ölçüsü alınır ve işlemde revizeler yapılarak dişlerinize yapılacak uygulamalar netleştirilir. Diş etleriniz için yapılacak işlemler bittikten sonra dişlerinizin tedavi edilerek gülüş tasarımının eylem aşaması yürütülür.

Hem beyaz estetik hem pembe estetik çalışmaları gerektiren gülüş tasarımı gingioplasti, implant tedavisi, porselen yapıştırma, beyazlatma gibi işlemler içerir ve tek seansta bitmeyecek bir tedavidir. Size özel prosedüre göre tedavi süresi değişken olacaktır.

Birçok işlemin birlikte yapıldığı bu tedavide maliyetler ile ilgili bilgi alarak karar vermek en doğrusu olacaktır.

Gülüş Tasarımının Ömrü Ne Kadar?

Gülüş tasarımı tedavisi dayanıklı olmakla birlikte ömrü birçok faktöre bağlıdır. Bireyin diş bakımı düzeni, tedavi ve bakım aşamalarında kullanılan ürünlerin kalitesi gülüş tasarımının ömrünü uzatmaktadır.

Kaliteli bir gülüş tasarımı, deneyimli diş hekimi ve düzenli diş bakımı ile uygulamanın uzun yıllar dayanabileceği söylenebilir. Ancak bir süre sonra, malzemelerde aşınma, diş renk değişiklikleri veya diğer unsurlar nedeniyle yenileme veya bakım gerekebilir. Bu süreç kişiden kişiye farklılık gösterdiğinden, bazı hastalarda birkaç yıl, bazıları için ise on yıllar boyunca dayanabilir.

Sonuç olarak gülüş tasarımının ömrü kesin olarak belirlenemese de, düzenli diş bakımı, sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve diş merkezinin önerilerini dikkate almak , gülüş tasarımının kullanım süresini artırabilir ve uzun ömürlü olmasını sağlayabilir.

 

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up