Bleeding gums

Bazı rahatsızlıklar o denli yaygındır ki, her insanın başına sıklıkla gelirler ve bu yüzden farklı farklı zamanlarda yaşadığımız bu durumları çok da ciddiye almayız. Sıklıkla karşılaşılmaları nedeniyle de insanlar farklı çözüm yöntemleri uygularlar. Bunlar tıbbi şeyler olabilecekleri gibi geleneksel tedaviler de olabilir. Birçok işe yarar yöntem olduğu gibi kulaktan dolma bilgilerle yanlış uygulamalar ile çözüme ulaşılamayabilir hatta durum daha da kötüye gidebilir.

Bu rahatsızlıklardan biri de diş eti kanamalarıdır. Herkesin her yaşta başına gelebilen diş eti kanaması uzun ya da kısa sürebilir, yoğun ya da hafif seyredebilir, ağrılı olabilir veya kaşıntı hissi uyandırabilir. Böyle farklı etkilerin görüldüğü diş eti kanaması problemi de haliyle birçok farklı sebepten olabilir. Sıklıkla görülen ve çoğunlukla pek de rahatsız edici olmayan hastalıklarla aynı kaderi paylaşan diş kanamaları çok ciddiye alınmaz. Ama bazen oldukça ciddi olabilir. Bu yüzden ne gibi sebep ile oluşacağını ve hangi durumlarda hekimlere başvurmak, hangi durumlarda hastane gerektirmeyen bir kanama olduğunu anlamak birçok açıdan iyi olacaktır.

Diş eti kanaması genel anlamda dişler arasındaki ya da dil ve damak bölgelerindeki kanamaları ifade eder. Bu kanamaların yaygın sebeplerinden birisi yanlış fırçalamadır. Diş etleri oldukça hassas yapılardır. Bu yüzden fırçalama sırasında tahrip edilebilirler. Sert ve bastırarak fırçalamak diş temizliğine katkı sunmadığı gibi kanamalarla sonuçlanabilir. Ayrıca diş fırçalarının kalitesi ve kıllarının sertliği de önemlidir. Sert kıllı fırçalar diş eti kanaması oluşturmaya daha müsaitken kalitesiz bir fırça da diş etlerini tahrip eder.

Yaygın bir sorun olan fırçalama ile diş eti kanatma ile ilgili yapılacak en büyük hatalardan biri de iyileşmesi için diş etlerini nadasa bırakmak yani fırçalama rutinine ara vermektir. Ağız içi nemli bir bölge olduğundan yavaş iyileşir ve iltihaplanmaya, zararlı organizmalara oldukça açık bir bölgedir. Dolayısıyla yaralanmış diş etlerini diş fırçalamadıkça tehlikeye açık halde bırakırız Bunu yapmak yerine diş fırçasını daha uygun bir başkasıyla değiştirmek ve doğru fırçalama yöntemini öğrenmek tedavi için önemli bir adım olacaktır.

Daha az yaygın olan sebepler arasında diş ipini çok sert kullanmak ve protez kullanımı örnek gösterilebilir. Diş etini olması gerektiğinden sert bir şekilde diş ipiyle tahrip etmek ya da protez takarken yapılan yanlış uygulamalar da kanamalara sebep olabilir.

Orta okulda vitaminlerle ilgili dersleri öğrenirken hepimizin ismini duyduğu skorbüt hastalığı C vitamini eksikliğine dayanır. Birçok diş eti kanamasının sebebi vitamin eksikliğidir. Süreğen ve artan bir kanamanız varsa bu büyük bir ihtimalle vitamin eksikliği ile alakalıdır. Vitamin eksikliğinizi tespit etmek için kan testleri yapmalı ve buna uygun tedaviye başlamalısınız. Bazı durumlarda vitamin ilaçları kullanmak gerekebileceği gibi beslenme düzeninizi değiştirerek de sorununuzu çözebilirsiniz. Vitamin eksiklikleri sıklıkla karşılaşılan durumlardandır. Çözümü de modern çağda oldukça kolaydır. Ancak eski zamanlarda vitamin eksiklikleri dolayısıyla insanlar sıklıkla hayatını kaybetmiştir. Bu sebeple siz de sürekli yaşanan veya sık tekrarlayan diş eti kanamalarınızda doktorunuza başvurmayı unutmayın.

Gingivit denen diş eti iltihaplanması da oldukça fazla kanama yapabilir. Diş etlerinin hassaslaşması dolaylı yoldan iltihap durumlarında kanamaya neden olur. Diş ve ağız hijyenine önem vermemek özel olarak diş kanamasına sebep olabileceği gibi, iltihap oluşumunu hızlandırdıkları için de hijyene önem vermek gerek.
Lösemi, diyabet, karaciğer ve böbrek yetmezliği, hemofili gibi daha ağır rahatsızlıklar da diş eti kanamalarına yol açabilir. Sizi fazlasıyla rahatsız eden kanamalarınızı kontrol ettirmekte fayda vardır.

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up