İmplant eksik dişlerin yerine uygulanan, titanyum malzemeden üretilen ve biyolojik olarak çene kemiği dokusuyla tamamen uyumlu bir materyaldir. Bu tedavi yöntemi ile eksik dişler uzun kullanım süreleriyle tamamlanır.
İmplant Tedavi Planlaması Nasıl Yapılır?
İmplant tedavisine eksik dişlerin olduğu bölgelerin klinik ve radyolojik muayenesinin yapılmasıyla başlanır. Planlama neticesinde hangi bölgeye kaç implant ve çene kemiğinin durumuna göre kemik tozu uygulaması ya da özel işlemler gerekip gerekmediği tespit edilir.
İmplant Uygulaması Nasıl Gerçekleşir?
İmplant tedavisi etraflıca planlandıktan sonra lokal anestezi altında işleme başlanır ve bu sayede işlem sırasında hiçbir ağrı, sızı hissedilmez. Çene kemiğine implantların oturacağı yuvalar açıldıktan sonra implantlar yerleştirilir ve üstü kapatılır. İmplantın üstü operasyon sırasında ya diş etiyle kapatılır ya da diş eti iyileşme başlığı denilen materyalle kapatılır. Bu işlem implant başına ortalama 10-15 dakikadır.
İmplant Uygulandıktan Sonraki Süreç Nasıldır?
İmplantlar çene kemiği içerisinde 2 ila 3 aylık bir süre içerisinde kaynaşır. Bu süre kemik tozu dahil edilmesi ya da sinüs kaldırma işlemi gibi prosedürlerde 1-2 ay daha uzayabilir. İmplantların çene kemiğiyle tamamen kaynaştığından emin olduktan sonra 10-15 gün süren implant üstü kaplama dişlerin yapım aşamasına geçilir. Kaplamalar da yerleştirildikten sonra implant tedavisi biter ve artık 6 ay – 1 yıllık rutin diş hekimi kontrolleri yapılır.
İmplant Tedavisinden Sonra Ağrı Olur Mu?
İmplantlar yerleştirildikten sonra reçete edilen ağrı kesici, gerek varsa antibiyotik kullanıldığı ve dikkat edilmesi gerekenlere uyulduğu sürece ilk birkaç gün hafif daha sonrasında ise hiçbir ağrı olmamaktadır. Eğer ekstra ağrı, sızı var ise tekrardan kontroller yapılıp durum tespiti yapılmaktadır.
İmplant Tedavisi Ömrü Nasıldır?
İmplantlar çene kemiğiyle kaynaştığı için ve üst yapıları olan kaplamalar implant ile sabit bağlantılı olduğundan, düzenli kişisel bakım ve hekim kontrolleri yapıldığı sürece ömürlüktür.