Pink teeth before after

Güzel bir gülüş, ışıltılı bir görüntü herkesin dişleri ve gülümseyişi için istediği şeydir. Bunu elde etmek için ilk akla gelen diş rengi ve biçimi olmuştur hep. Diş renginin beyaz ve pürüzsüz olması, inci gibi parlaması istenir. Şekil bozuklukları, diş kırıkları, arası açık dişler gibi durumlar da estetik amaçlı yahut tıbbi sebeplerle sıklıkla düzeltilen diş kusurlarıdır. Diş rengi ve şekli düzeldikten sonra sırada diş eti görünümü gelir. Dişlerin simetrik ve nizami görüntüsü pek tabi diş etlerine de bağlıdır. Diş etlerinin rengi ve biçimi, şişkinlikleri diş görünümünü etkileyen faktörlerdir. Dişleri daha estetik ve simetrik görünümlere kavuşturmak için işlemler uygulanarak diş etleri şekillendirilir. Böylece ideal gülüş ortaya çıkar.

Aynı zamanda belli diş eti hastalıkları da pembe estetik uygulanmasını gerektirebilir. Genellikle çevresel olarak sigara ve beslenmeden kaynaklanan bazen de genetik olan diş eti rahatsızlıkları gibi durumlar böyle bir tedaviyi gerektirebilir. Ancak pembe estetik yapılmadan önce diş etleri tam anlamıyla sağlığına kavuşturulmalıdır.

Diş eti sarkması, diş eti çürümesi, erimesi ve çekilmesi gibi durumlar şekil bozuklukları ile sonuçlanabilir. Hasta tedavi edilmezse diş kaybı, kemik erimesi gibi sorunlara yol açabilirler.

Pembe estetik en temelde dişleri saran ve şeklini veren diş etlerinin düzenlenerek ideal görüntüye kavuşturulmasıdır. Diş etleri gerileterek dişlerin daha estetik ve her iki tarafın eşit görünmesi sağlanabilir. Hastalıklar sonucu oluşmuş şekil dengesizliklerine ve renk farklarına müdahale edilebilir. Ya da dişten uzaklaşmış diş etleri uygun pozisyonlara çekilebilir. Sonuç olarak dişleri mükemmel şekilde saran bir görünüm elde edilir.

Bu sürece girişilmeden önce mutlaka sağlıklı bir ağız gerekir. İdeal diş eti pembe ve parlak renkli, dişi tam saran, şişlik ya da kanama görülmeyen diş etidir. Diş hekiminiz öncelikle diş etlerinizi tedavi ederek süreci başlatacaktır.

Kişinin ihtiyacına göre temel birkaç tedavi biçimi ve işlem vardır. Diş etlerinizde yaratılmak istenen etkiye göre diş hekiminiz uygulanacak tedaviler ile ilgili sizi bilgilendirir.

Tamamen estetik amaçlarla yapılan ve hiçbir sağlık sorunu ile ilgili olmayan işleme gingivoplasti denir. Gingivoplasti diş etlerinin estetik amaçlarla ufak cerrahi müdahalelerle düzeltilmesidir.

Görece daha basit bir rahatsızlık olan diş boyu estetiği ise kişinin diş uzunluğunun estetik olmayacak şekilde kısa olması ile karakterizedir. Daha iyi bir görünüm elde etmek için dişlerin daha uzun görünmesinin sağlayan işlem ise Kron boyu uzatmadır. Diş etleri düzenlenerek simetrik bir görünüm yaratılır.

Gummy Smile

Pembe diş estetiğine en çok ihtiyaç duyulan durumlardan biri de gummy smile denen durumdur. Diş etlerinin dişlerin arasında olması gerekenden fazla ilerlemiş olması, şişkin ve pembe bir diş arası görüntüsü ile karakterize olan gummy smile yaygın bir estetik bozukluktur. Gummy smile rahatsızlığı gingivektomi denen bir yöntemle tedavi edilir. Bu yöntemde sarkık olan diş eti kısaltarak oluşan görüntü engellenir. Dişlerinin normal görünümüne kavuşması sağlanır.

Bazı durumlarda gingivektomi tam anlamıyla işlevsel olmaz. Böyle bir rahatsızlıkla karşılaşıldığında dudak konumlandırma işlemiyle de rahatsızlık çözümlenebilir.

Ciddi diş eti rahatsızlıkları dolayısıyla yapılan işlemlere flap operasyonu adı verilir. Diş etlerinde oluşan kanama, morarma gibi durumlar, ciddi iltihaplanmalar, yaralanma sonucu oluşan enfeksiyonlarda diş etlerinin alt tabaklarına yapılan müdahalelerle iltihapların tedavi edilmesi için flap uygulaması yapılır.

Birçok estetik işlem beraberinde meşakkatli süreçler ve ufak sağlık sorunları getiriyor olsa da pembe estetik bunlardan değildir. Aksine gerekli durumlarda mutlaka yapılmalı, tedavi edici yönü unutulmamalıdır.

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up