Bonding application prices

Dudaklar ve dişler yüzdeki en dikkat çekici bölgelerden biridir. Güzel ve çekici bir görünümün yapı taşlarından olan gülüşümüzün güzel olması bizim için oldukça önemlidir. Güzel gülüşlerin ardında da biçimli dişler yatar. Gülüş tasarımı ile mutlu anlarınız çoğalacak.

Tıbbın gelişmesiyle diş görünümündeki kusurların ve bozuklukların giderilmesi için farklı yöntemler ortaya çıkmıştır. Cerrahi işlemlerden lazer uygulamalarına kadar farklı skalalardaki bu tedavilerin en merak edilenlerinden biri de Bonding uygulamasıdır. Bu uygulama etkileyici sonuçların ve görece kolay atlatılan süreçlerin uygulamasıdır. Bu sebeple de oldukça revaçta bir yöntemdir.

Bonding’in nasıl bir uygulama olduğunu kelimenin anlamından çıkarabiliriz. Tutunma, yapıştırma anlamlarındaki bu kelime işlemin temelini ele verir.  Dolgu malzemeleri ile dişin şekillendirilmesi olarak anlatılabilecek olan bu sistem diş bozukluklarını gidermek için kullanılan uygun bir yöntemdir.  Estetik amaçlarla yapılan bu uygulama cerrahi bir müdahale gerektirmediği için oldukça fazla tercih edilir.

Ayrık Dişlere Bonding Uygulaması

Bonding uygulaması oldukça fazla diş kusuru için kullanılıyor olsa da elbette her işlemi yapmak için ideal değildir. Dişler arasında küçük ayrıklıklar olduğunda ve birbirini sıkıştıran, üst üste binmiş diş durumları, eksik dişler görülmediğinde oldukça idealdir. Bu yüzden ayrık dişler için bonding uygulaması diş hekimleri tarafından tercih edilebilir.

Çentik veya diğer dişlerce yapıştırmanın desteklenebileceği durumlarda minik kırıkların tedavilerinde kullanmak için uygundur. Diş görünümde pozisyon ve yön sorunu olmadığı ancak şekillendirilmek istenildiği durumlarda da ve diş rengi memnuniyetsizliklerinde renk değişimleri için Bonding kullanılabilecek bir uygulamadır.

Bonding Nasıl Uygulanır?

Hasta ve hekim açısından zorlayıcı bir süreç olmayan bonding uygulamasının ilk avantajı tedavi öncesi bir hazırlık dönemi içermemesidir.

Bonding için ilk yapılacak olan diş renginin ve şeklinin belirlenmesidir. Renk hastanın istekleri doğrultusunda oluşturulabileceği gibi doktor tarafından destek verilmesi de uygun olabilir. Şekil için ise diş ve çene yapısı göz önünde bulundurulmalıdır.

Tercihler yapıldıktan sonra işlem yapılacak malzemenin dişe uygun biçimde oturması için diş yüzeyinin pürüzlendiği bir aşama gelir. sonrasında dolgu malzemesi veya porselenin yapışması için uygulama yapılır.

Yapıştırıcı sürüldükten sonra kompozit dişe uygulanır ve yapışıp sertleşmesi için lazer atışları kullanılır. Sonrasında rötuş atılarak cilalanır. Böylelikle bir saatlik bu işlem bitmiş olur.

Bonding Avantajları

Kesi, dişte oyma veya düzeltme gibi herhangi bir işlem yapılmayan bu uygulamada uyuşturma gibi süreçler yoktur. Dişlere hasar verme miktarı düşük olduğundan birden fazla kez uygulanabilir. Ayrıca dişte doğal bir görünüm oluşturur. Öncesinde ve sonrasında bir prosedür olmadığı gibi hastanın rutin temizlik alışkanlıkları dışında dikkat etmesi gereken bir durum yoktur. Aynı zamanda lekelenmelere karşı dişi koruyan bir işlem olduğunu ve porselen diş yapımından önce karar vermek, nasıl gözükeceğini anlamak için de ideal olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bonding diğer birçok diş estetiği işleminden kolay ve uygun fiyatlı bir süreçtir. Renk veya şekil memnuniyetsizliğiniz varsa, minik kırıklar ya da çentiklerden şikayetçiyseniz sizin için ideal olacaktır.

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up