İmplant Tedavisi

İmplant Ağız ve diş yapısında bir ya da birden fazla dişiniz eksikse, çene kemiklerinde bulunan yuvalara yerleştirilen kök-vidalama şeklinde nesnelerdir. Günümüzde tercih edilen çok sayıda implant türü ve markası bulunur. Yapı malzemeleri de farklılaşmakla beraber, genellikle titanyum kullanılır.
18 yaşının üzerinde olan ve çene-yüz gelişimini tamamlamış her hastaya, vidalı diş olarak da bilinen bu uygulama yapılabilir. İşleme başlamadan önce, hastanın uygunluğu incelenir. Dolayısıyla öncelikle röntgenler alınır.
Kliniğimizde bulunan uzman implant hekimleri, ön-muayene aşamasını hastaların gönderdiği ağız içi görüntüler ve röntgenler sayesinde yapılabilir. İmplant için şehirler arası veya ülke dışından gelen hastalarımız, iç transfer hizmetimizden ücretsiz yararlanabilir. Ayrıca anlaşmalı olduğumuz oteller, tedavi süresince konaklama için uygundur. Tüm hastalara hem tedavi öncesi, hem de sonrası 7/24 iletişim imkanı sunmaktayız.
Tedavi planı, hastaların direkt muayenesinde kesinleşir. Kliniğimizde kullandığımız implantlar sertifikalı olup, yüksek kaliteli malzemelerle tedaviye hızlı şekilde başlanır. Böylece eski ağız-diş sağlığınız yeniden kavuşursunuz.
İmplant Nedir?
İmplant çene kemiğine yerleştirilen vidalardır. Bunların üzerlerine diş protezi yerleştirilir. Tedavi esnasında komşu dişlere zarar verilmemekte olup onların kesimi gerekmez. Konumlandırılan implant vidası diş kökü vazifesini görür.
Uygulama sona erdikten sonra tıpkı doğal dişte olduğu gibi yemek yenebilir ve konuşulabilir. İmplantın sağladığı bazı avantajlar şöyledir;
- Hastaların, dişin olmadığı alt ve üst çenelerde tercih edilebilir.
- Uzun süre dişsiz kalınan bölgelerde kullanıma uygundur.
- Hastanın alt çenesinde tüm dişler bulunmuyorsa etkili bir işlemdir.
- Diş sağlığını korumada yardımcı olmaktadır.
- Gıdaları tüketirken, problem yaşanmaz.
- Komşu dişlere zarar vermez.
- Estetik ve güzel bir gülümseme sunar.
Uygulamanın yapılabilmesi için hasta profilinin uygunluğu ve tedaviye engel bulunmaması gerekir.
All On 4/6 İmplant Tekniği
Vidalı diş tedavisinde bir yöntem olan bu teknikte üst ve alt çene kemikleri, ayrıntılı şekilde görüntülenir. Sonrasında belirlenmiş açılarla 4 ya da 6 implant uygulanır. Özellikle hiç dişi bulunmayan hastalarda, tek günde ağız-diş sağlığına kavuşulur. İşlemlerin tamamlanmasıyla beraber, hastaların ağız-diş hijyenine önem vermesi, kontrollerin devamlı sağlanması gerekir.
Tedavi dişi bulunmayan hastalarda kemik yetersizliği, kemik eklemesi ya da sinüs lift nedeniyle tedavi görmeme durumunu engeller. All on 4/6 tekniğine hastalara aynı gün sabit protezler üretilebilir.
Çene Kemiği Tozu (Kemik Grefti)
Kemik grefti olarak da adlandırılan çene kemiği tozu farklı şekillerde elde edilmektedir. Hayvan, insan ya da sentetik olarak üretimleri bulunur. Blok ya da küçük partiküllü toz tarzında üretilir. Kemik Grefti uygulaması özellikle,
- İmplant uygulanacak bölgede kemik varlığı yetersizse,
- Diş çekimi ile aynı tedavi seansında yapılması arzu ediliyorsa,
- İmplant öncesi sinüs tabanı yükseltmede,
- Kronik iltihaba neden olmasında,
- Uzun süre ağızda kalan kemiğin erimesi,
gibi diş durumlarında tercih edilir. Eğer kliniğimizde uyguladığımız tedavi, kullandığımız implant türleri hakkında sorularınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Vidalı diş, ağızda kemik ve diş eti alt kısmına uygulanır. Dolayısıyla görülmesi söz konusu değildir. Aynı durum uygulanan dişle uyumsuzluk meydana gelmemesini de sağlamaktadır.
İmplant uygulaması her yaş grubu için geçerlidir. Yalnızca hastalarda kemik gelişimi tamamlanmış olması şartı mevcuttur. Dolayısıyla erkeklerde 18, kızlarda 16-17 yaşına kadar bu süreç görülür. Yetişkin hastalarda böyle bir durum söz konusu değildir. Özellikle yaşlılarda ağız-diş problemleri fazla görüldüğü için implantlar daha sık uygulanmaktadır.
Uzman bir diş hekimi tarafından uygulanan implant tedavisi olumlu sonuçlar verir. Bununla beraber hasta ve implant etmenleri de alınan sonucu etkiler. Hastanın genel sağlık durumu, teşhisin doğru konulmuş olması, implant bakım ve temizliğinin yapılması, uygun cerrahi ve protez, implant türü ve markası, aşırı sigara ve alkol durumları, alınan sonucu değiştirir.
İmplant tedavisi için, hasta profilinin uygun olması şarttır. Bedensel rahatsızlık ve engeller bazı durumlar risk oluşturabilir. Bir takım kalp rahatsızlıkları, kan pıhtılaşma problemleri, romatizma rahatsızlıkları, şeker hastalığı, diyabetin düzenli seyretmemesi, çene kemik yapısının uygunsuzluğu, hastanın cerrahi işlem için uygun olmaması gibi durumlarda tedavi mümkün olmayabilir.
Dolayısıyla uzman diş hekimleri öncelikle ön muayene yaparak duruma karar verir. Şayet herhangi bir problem yoksa işlem uygulanır.