Zirkonyum Diş Kaplama

Ağız ve diş sağlığı hem tüm vücudu etkilemesi, hem de estetik bir görünüm sunmasıyla büyük bir öneme sahiptir. Diş ve diş eti problemleri yaşayan insanlar toplum içerisinde gülümsemekten de bazı durumlarda çekinir. Dolayısıyla özgüven sorunlarını da beraberinde getiren psikolojik etmenleri de vardır.
Ağız ve diş sağlığını ilgilendiren bir problem olduğunda uygulanan tedavi yöntemleri farklıdır. Zirkonyum Kuron bunlardan biridir. Diş sağlığı yerinde olan ancak daha estetik bir görünüme sahip olmak isteyen birçok insan da kullanabilir.
Zirkonyum tedavisi, diş hekiminin de uygun görmesi ile beraber kişiye özel olarak uygulanır. Kullanım amacı ise genellikle estetiğe yöneliktir. Uzman diş hekimlerimizle verilen çözüm önerilerimizle, daha güzel ve çekici dişlere sahip olmanız mümkündür. Ayrıntılar için bizimle 7/24 temas kurabilirsiniz.
Zirkonyum Nedir?
Zirkonyum, porselen ve seramikten üretilen bir maddedir. Parlak bir görünüme sahip olup, dayanıklı yapıdadır.
İçerisinde metal kullanmayan Zirkonyum metale alerjisi olanlar tarafından kullanılabilir. Beyaz bir maddeden oluşur. İşlem bu malzemenin yardımıyla diş yüzeyinin kaplanmasıyla yapılır.
Ön ve arka dişlerde kullanılabilmekle beraber dişlerin arka bölümünde kullanıldığında bir bütün meydana getirir. Madde özellik bakımından aşağıdaki unsurlara sahiptir:
- Yarı saydam özelliği bulunmaktadır. Işığı geçirmekte olup doğal dişlere en uyumlu diş türüdür.
- Oksitlenmeye karşı yüksek dirence sahiptir.
- Çatlama ve kırılma gibi durumlara karşı dirençlidir.
- Sağlam bir yapıya sahiptir.
- Görünüm bakımından doğal diş şeklindedir.
Diş hekimleri tarafından uygulanan Zirkonyum Kuron beyaz dişlere sahip olmak isteyen hastaların, diş yüzeyinin kaplanmasında da tercih edilir.
Zirkonyum’un Avantajları Nelerdir?
Zirkonyum birçok hasta tarafından özellikle kullanılan tedavi yöntemleri arasındadır. Avantajları bakımından aşağıdaki gibi özelliklere sahiptir:
- Kolay şekil alan bir yapıya sahiptir.
- Renk değiştirmesi durumunda, beyaza rahatlıkla çevrilmektedir.
- Doğal bir görünümleri vardır. Böylece doğal dişlerden ayırt edilmez.
- İçlerinde metal bulunmaz.
- Uzun ömürlü olup, ağızda uzun yıllar güvenli şekilde kalabilir.
- Sıcak ve soğuk gıdalara karşı dirençli olup, duyarlı ve hassas değildir.
Bununla beraber Zirkonyum Kuron uygulamasının kullanımına diş hekimi karar vermektedir. Zira hastanın diş eksiği çok sayıda ve yan yana olması durumunda kullanımı uygunsuzdur.
Zirkonyum Kuron’da Tedavi Süreci Nasıldır?
Zirkonyum Kuron her hastada değişen sürece sahiptir. Genellikle 7 ile 9 gün arasında sürmekte olup diş sayısına göre farklılaşır.
Tedavi sürecine başlanırken hastaya lokal anestezi uygulanır. Ardından dişler küçültülerek diş ölçüleri alınır. Sonrasında bu ölçülere göre hastaya spesifik olarak geçici ve sabit özellikte dişler üretilir.
Zirkonyum hastaya özel olarak uygulandığı için gerekli provalar da yapılır. Eğer hasta beğenmez ve değişiklik isterse gerekli düzeltmeler sağlanır. Böylece kaplamalar kişiye uygun yapıldıktan sonra dişe simante edilir.
Sıkça Sorulan Sorular
Zirkonyum, içerisinde metal bulundurmayan bir elementtir. Porselen ve seramikten üretilmekte olup, parlak bir görünüm bulundurur. Bu sebeple metal alerjisi olanlara sorunsuz şekilde uygulanır ve alerji yapmaz.
Ancak tedavinin uygulanabilmesi için hasta profilinin uygun olması şarttır. Bu sebeple uzman diş hekimleri kişinin zirkonyum kaplama ile uyumluluğuna bakar. Eğer problem yoksa işleme devam edilir.
Eğer bu tedavi kullanılamıyorsa diş hekimi tarafından diğer çözüm önerileri sunulur. Hastayla beraber ona en uygun yöntemde, birlikte karar verilir.
Zirkonyum kuron tedavisi uygulandıktan sonra diş hekimi uymanız gereken kuralları anlatır. Hastalar bunlara harfiyen uyum göstermelidir. Diş fırçalaması ise normal dişlerde olduğu gibidir.
Zirkonyum kaplama yapılan dişler hastadan hastaya farklılık gösteren süreye sahiptir. Bu nedenle sabit bir cevabı bulunmamaktadır.
Hasta diş hekimine giderek kontrollerini düzenli yapıldığında, uzman tavsiyelerine uyduğunda uzun yıllar güvenli şekilde kullanılabilir. Bunlara ek olarak hastalar, günlük diş bakımlarını aksatmadan yapmalıdır.
Zirkonyum tedavisi yapılırken dişlerde kesim işlemi öncesinde lokal anestezi uygulanır. Ardından da geçici kaplamalar söz konusudur. Dolayısıyla tedavi esnasında acı-ağrı, sonrasında sıcak-soğuk hassasiyeti bulunmaz. İşlem uygulanan hastaların çok azında hafif sızılar yaşanır.