Bone powder in dental treatment

Kemik eksiliği çekilmiş diş bölgelerinde ya da defetkli dişler etrafında yıllar içerisinde azalan kemik yoğunluğunu ve miktarını ifade eder. Kemik eksikliklerinin bir çok nedeni olsa da tedavisi artık günümüzde kemik tozu uygulamasıyla kolaylıkla tedavi edilebilmektedir. Kemik tozu işleminden sonra implant tedavisi daha iyi sonuç alır.

Kemik Tozu Nedir?

Kemik tozu çeşitli yollarla elde edilen, erimiş çene kemiğinin yerine idamesini sağlayan greft materyalidir. Üretimi sırasında birçok işlemden geçmesi sayesinde kişide herhangi bir ters yanıta neden olmayıp, aksine uygulandığı bölgede kemik üretimini arttırıcı etkiye sahiptir.

Kemik Tozu Hangi Durumlarda Kullanılır?

Kemik tozunun, kemik eksikliğinden dolayı kullanıldığı başlıca alan implant  tedavisidir. Ayrıca; patolojik kistler çıkarıldıktan sonra içi boş olan kemik kalitesine, üst arka bölgelerde sinüs dediğimiz alanın etrafındaki kemik eksikliklerinde sinüs kaldırma(lifting) işlemlerinde, diş çekimiyle aynı seansta boşalan kemik kalitesine hızlı iyileşme sağlamak amacıyla da rahatlıkla kullanılabilir.

Kemik Tozu ile Implant Uygulaması Nedir?

Kemik tozu ile implant uygulaması birlikte yapıldığında, implantın etrafındaki yivlere kemik oluşumu indüklenmektedir. Bu da yapılan implantın kemikle kaynaşmasında mükemmel bir fayda sağlamaktadır. Haliyle kemik eksiliği durumlarında implant ile birlikte kemik tozu uygulaması kaçınılmazdır.

Kemik Tozu Uygulaması Esnasında Ağrı Oluşur Mu?

Kemik tozu uygulanırken lokal anestezi altında işlem yapıldığından, işlem sırasında hiçbir ağrı hissedilmez. İşlem tamamlandıktan sonra ise yazılan reçeteye mutabık kalıp, dikkat edilmesi gerekenlere özen gösterildiğinde herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır.

Kemik Tozu Uygulaması Ne Kadar Sürer Ve Ne Zaman Kaynaşır?

Kemik tozu uygulama seansı işlem başına 20-30 dk sürmektedir. Vakanın kolaylık zorluğuna göre bu süre azalabilir ya da artabilir. Kemik tozu uygulandıktan sonra ise kemikle kaynaşması ve yeni kemik oluşumu 3-4 ay içerisinde olmaktadır.

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up