Diş Beyazlatma

Bleaching işlemi gözenekli mine yapısında meydana gelen doğal, doğal olmayan, renkli unsurların beyazlatma jelleri uygulanarak koyu renklerinin giderilmesidir. Daha beyaz ve sağlıklı dişler günümüzde tüm insanlar tarafından arzu edilir.
Dişler birçok etmene bağlı olarak koyu renk alabilir. Bu durumda insanlar sosyal ortamlara katıldıklarında bazen istedikleri gibi gülememekte, doğal davranamamaktadır. Böylece zamanla bir özgüven eksikliği, sosyal çekingenlik de meydana gelir.
Diş beyazlatma bugün pek çok insan tarafından başvurulan bir işlemdir. Günümüzde gelişen teknoloji etkisini tıp sektörü üzerine de yansıtır. Böylece diş beyazlatmada kullanılabilecek çok sayıda seçenek görülür. Lazer diş beyazlatma bunlardan biridir.
Kliniğimiz uzman diş hekimleriyle sizlere daha beyaz ve parıltılı dişler için farklı beyazlatma çözümleri sunmaktadır.
Dişlerde Renklenmenin Nedenleri Nelerdir?
Dişte renklenme yaşanmasının ardında yatan birçok sebep vardır;
- Amalgam dolgu gerçekleştirilmesi ardından meydana gelen renklenmeler,
- Hamilelikte antibiyotik alımı,
- Bebeklikte antibiyotik alımı,
- Uzun süre ağız gargarası, kırmızı şarap, tütün, kahve ve çay gibi unsurların kullanımına bağlı renklenme,
Bunlara ek olarak ömür boyu süren fizyolojik renklenme de dişlerin renginin bozulmasında bir etmen olarak görülür. Devital diş beyazlatma yapılırken dentin ve gözenekli mine yapısında meydana gelen renkli inorganik ve organik unsurların, beyazlatma jelleriyle temizlenir.
Lazer Diş Beyazlatma
Lazer diş beyazlatma gelişen teknolojinin bir ürünüdür. Her yumuşak dokunun bariyer kullanılarak izole yapılmasının ardından, tedavi hızlı şekilde tamamlanır. Hastaların sonucu kısa sürede görmeleri mümkündür. Diş etleri ile dişte hassasiyet durumu gözlemlenmez.
Diş beyazlatma tekniği, özel led ışığı kullanarak yapılır. Seans yapılırken, koruyucu uygulanır. Seans sona erince, e-vitamini kullanılarak korumaya devam edilir. Uzun bir araştırma sonucu ortaya atılan bu yöntem güç destekli beyazlamadır.
Lazer Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Lazer diş beyazlatma öncesinde diş hekimi hastanın tedaviye uygunluk durumuna bakar. Eğer işlemin yapılmasına yönelik problem yoksa ilk seansta diş temizliği gerçekleşir. Ardından dudakların ve diş etinin zarar görmesini engellemek için koruyucu takılır. Sonrasında dişe jel uygulanarak 30 saniye arayla ışınlar verilir.
Bununla beraber ışınlama süresi gerek hastaya, gerekse kullanılan alete göre farklılık arz eder. İşlem sonrasında jel temizlenir. Ağız içine yerleştirilen koruyucu çıkartılır. İşlemin uygulanamayacağı bazı kişiler mevcuttur;
- Kanser tedavisi gören hastalar,
- 18 yaşından küçük olanlar,
- Ciddi diş eti sorunları yaşayan kişiler,
- Reçetesiz, reçeteli ya da homeopatik şekilde fotoreaktif ilaç ya da madde alan hastalar,
Hamilelik döneminde olan kadınlarda kullanıma dair kesin bilimsel veriler yoktur. Bununla beraber kullanılmaması tavsiye edilmez.
Lazer diş beyazlatma tamamlanınca dişler takip eden 15 gün dış kaynaklı renkli unsurlarla etkileşime geçebilir. Bunu önlemek için diş hekiminin tüm tavsiyelerine dikkat edilmelidir.
Sıkça Sorulan Sorular
Lazer kullanılarak gerçekleştirilen diş beyazlatma, ofis tipi bleaching işleminin lazerle yapılmasıdır. Yöntem, güncel olarak son teknolojidir. Ağız-diş etinin zarar görmemesi için koruyucu uygulanarak beyazlatıcı jel sürülür. Ardından ışınlar verilir. Işınların süresi alete ve hastaya göre değişir. İşlem ardından jel ve koruyucu kaldırılır.
Eğer hastalar sigara kullanıyorsa işlemler esnasında kesinlikle içmemelidir. Aynı şekilde kolalı ve asitli yiyeceklerden uzaklaşılmalı, kahve de daha az oranda alınmalıdır. Tedavi esnasında hastanın ne yapması ve yapmaması gerektiği, uzman diş hekimleri tarafından aktarılır. Hastalar süreç boyunca buna uygun davranmalıdır.
Bleaching işlemi neticesinde alınan sonuç hastadan hastaya göre değişir. Kahve, sigara ve çay gibi unsurları fazla tüketen kişilerde beyazlık daha kısa süre devam eder. Eğer hekimin tavsiyelerine uyulur ve düzenli bakımlar, periyodik kontroller gerçekleştirilirse uzun süreli kullanılabilir.
Lazer diş tedavisi, her hastaya uygulanmaz. Diş hekimi tarafından işlem öncesinde muayene yapılarak, uygunluk kontrol edilir. Kanser tedavisi gören hastalar, 18 yaşından küçük olanlar, ciddi diş eti sorunları yaşayan kişiler, reçetesiz, reçeteli ya da homeopatik şekilde fotoreaktif ilaç ya da madde alan hastalara tavsiye edilmez.
Hamilelerde kesin veriler olmamakla beraber, aynı şekilde önerilmemektedir. Eğer tedavi için sorun görülmüyorsa, uygulama için devam edilmektedir.