Bruxism treatment

Diş gıcırdatma genellikle uyku sırasında meydana gelen, uyanıldığında ise donuk, sürekli bir baş ağrısı veya ağrılı çene ile kendini gösteren bir durumdur. Dişlerdeki aşırı düzleşme ve aşınmalar da diş gıcırdatmanın belirtilerindendir. Birçok fiziksel faktörün yanında psikolojik faktörler de diş sıkmasına neden olabilir.

Bruksizm Kendiliğinden Geçer Mi?

Bruksizmin sebepleri arasında genetik, stres, dişlerin kapanış bozuklukları, uyku durum bozuklukları ve vücut duruş, uyku pozisyonları v.b. olduğundan kendiliğinden geçmesi mümkün değildir.

Dişlerin Dibinde Kaşınma, Sızlama Hissiyatı Nedir?

Gece uyurken diş gıcırdatma ya da gün içinde diş sıkma durumlarında buna dişlerin kapanış bozuklukları da eklendiğinde devamlı dişlerin birbiri üzerine yük iletmesi sebebiyle travmaya bağlı olarak dişlerin oturduğu çene kemiğinde ve diş etlerinde çekilmeler olur. Haliyle bu erime ve çekilmeden dolayı genel anlamda çenenin bütününde dişlerin dibinde kaşıntı, sızlama hissiyatları meydana gelir.

Diş Sıkma ve Gıcırdatma Tedavisi (Botoks) Nedir?

Diş sıkma ve gıcırdatma günümüzde, bu olaya sebep olan çenenin iki tarafındaki masseter kasına botoks enjeksiyonu ile tedavi edilmektedir. Bu kasa iki taraflı botoks enjeksiyonu dakikalar içinde yapıldıktan sonra artık istemsizce olan kasılmalar ortadan kalkmaktadır.

Botoks Tedavisinin Etkisi Ne Kadar Sürer?

İlk enjeksiyonu takiben 6 ay sonra ikinci bir enjeksiyon diş sıkma ve gıcırdatma tedavisi prosedüründe gerekli bir işlemdir. İkinci enjeksiyondan sonra artık iyice alışan çene kası, hissedilen rahatlamayı sürdürmektedir. Eğer kişide diş sıkma ve gıcırdatma genetik ve/veya stresten dolayı oluyorsa 1 yıl sonra yapılan üçüncü enjeksiyondan sonra uzun yıllar sürecek bir diş sıkma ve gıcırdatma tedavisi yapılmış olur.

Bruksizm Tedavisinde Botoks Güvenli Midir?

Botoks enjeksiyonu, çok küçük miktarlarda enjekte edilen ve kasın gevşemesine sebep olan doğal bir toksindir. Deneyimli ve uzman hekimler tarafından uygulandığında tamamen güvenlidir.

Masseter Botoks Estetik Olarak Ne Sağlar?

Öncelikli olarak diş hekimliğinde diş sıkma ve gıcırdatma tedavisi olarak yapılan botoks enjeksiyonu, bu etkilerinin yanı sıra aynı zamanda güçlü masseter kasına sahip kişilerde görülen geniş, kare çene yapısını daha küçük, ince, oval ve ya kalp şeklinde bir çene yapısına çevirir. Bu da hastanın yüz yapısının daha estetik bir forma dönüşmesine katkı sağlar.

Botoks Ayrıca Baş Ağrısını ve Eklem Ağrısını Giderir Mi?

Masseter ağrısını gidermek için yapılan botoks tedavisi, çene ekleminden kaynaklanan ağrıda veya gerilim tipi, migren tipi baş ağrılarının da azalmasına, tamamen ortadan kaybolmasına yardımcı olur.

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up