Dental implant

Ömer İstanbul Diş Polikliniği Kurucusu Diş Hekimi Ömer Karaaslan, Çene kemiği erimesinden implant tedavisi ile nasıl korunabileceğini ve kemik eksikliğinde implant tedavisi hakkında CNN Türk’e bilgi verdi. Videomuzu sayfanın en altından izleyebilirsiniz.

Çene Kemiği Erimesi Nedir?

Bir dişimizi kaybettiğimizde veya dişin hiç gelişmediği durumlarda, çene kemiği artık çiğneme kuvveti tarafından uyarılmaz ve çene kemiği yeterince aktif olmadığından dolayı kullanılamaz hale gelir ve bölgedeki çene kemiği zamanla erimeye başlar. Bu duruma rezorpsiyon yani kemik dokusunda erime deriz.

Çene Kemik Erimesi Nelere Yol Açar?

Çene kemiği erimesi, çiğneme fonksiyonu kaybı ile ağız çevresinde kırışıklıklar, ağız ve yanaklarda çökme gibi estetik sorunlar da yaratabilir. Yüz bölgesinde zamanla hızlı yaşlanma belirtileri gösterebilir ve çene kemiğini zayıfladığı için implant yerleşimini de zorlaştırabilir.

Diş İmplantları Kemik Kaybını Nasıl Önler?

Bir veya daha fazla dişiniz eksikse ve hala yeterli kemik yoğunluğunuz varsa, vakit geçirmeden diş implantı yaptırabilirsiniz. İmplantlar; sadece dişlerinizi yenilemekle kalmaz, aynı zamanda kemiği uyarır ve çenenizde doğal bir kaynama sağlayarak çene kemiği erimesinin de önüne geçer.

Dental implant

Yetersiz Çene Kemiğinde İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

Başarılı ve sağlıklı bir diş implantı için implant yerleştirilecek bölgede yeterli kemik yoğunluğunun olması gerekir. Yeterli kemik yoğunluğu olmadığı durumlarda ise kemik grefti diye adlandırılan bir destek tedavisinden yararlanılır.

Kemik Grefti Nedir?

Kemik greftleri olarak genelde doğal, sentetik ya da ikisinin karışımı olan materyaller kullanılır. Kemik grefti sadece kaybedilen kemiğin yerini almakla kalmaz, aynı zamanda çene kemiğini yeniden büyümesi için uyarır ve sonunda kemik grefti hastanın kendi sağlıklı kemiğiyle bütünleşir. Kemik grefti tedavisinin ardından diş implantları sorunsuz olarak yerleştirilir.

Bu işlemle hem sağlıklı bir çene kemiği hem de doğal diş fonksiyonuna sahip yeni dişlere sahip olunur. Diğer yandan ise hastalar daha estetik bir gülüşte elde etmiş olurlar.

Sizler de diş eksikliği ya da çene kemiği erimesi sorunu yaşıyorsanız vakit kaybetmeden alanında uzmanı diş hekimlerine başvurabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu gülüşler dileriz.

Videoyu İzlemek İçin:

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up