Toothache

Dişler içerisinde kan-damar-sinir paketi bulunur. Haliyle dişlerdeki çürük, aşınma, defekt gibi durumlar neticesinde sızlama problemleri görülmektedir. Bu bazen kaşınma tarzında olup bazende gece uyutmayan boyutlarda ağrılar şeklinde olabilmektedir.

Diş ve/veya diş eti sızlaması nedir ?

Dişlerin bir sinirsel uyarım mekanizması olduğu gibi diş etlerinde de ağrı-sızı yaratabilecek potansiyelde sinir sonlanmaları izlenmektedir. Dişlerdeki ağrı-sızı daha çok keskin, künt, belirgin tarzda olabilirken, diş etlerindeki ağrı-sızı daha çok kaşınma, sızlama tarzındadır.

Diş sızlamasına ne iyi gelir ?

Profesyonel diş hekimi tedavisi ve bakımı gerekmeyen sızlamalarda bile yinede diş hekimine danışıp, sorunun ana kaynağı tespit edilip evde devam edilmesi gereken yöntemler öğrenilmelidir. Bunlar basit bir ağız suyu-gargarasından, özel teknolojik yöntemlerle üretilmiş diş macunlarına kadar çeşitlilik içermektedir.

Gece uyutmayan diş sızlaması nedir ?

Eğer bir diş kişiyi gece uyutmayacak şekilde rahatsız ediyorsa, artık problem direkt sinirsel temas haline gelmiş demektir. Bu temasın kanal tedavisi gibi yöntemlerle elimine edilmesi en garanti yoldur.

Eski kaplamaların altında diş/diş eti sızlaması, kaşınması nedir ? Nasıl geçer ?

Zamanla yıpranan ve bakımı yıllar içerisinde ihmal edilen kaplamalarda diş eti çekilmesiyle beraber alttaki diş dokusu ortaya çıkmaktadır. Haliyle dişin içerisindeki sinirsel iletim nedeniyle, eski bir kaplamaya sahip olunsa bile kaşınma, sızlama tarzında problemlerle karşılaşılır.

Eski kaplamaların altında diş/diş eti sızlaması, kaşınması nasıl geçer ?

Uyumu bozuk kaplamaların değiştirilmesi ve alttaki dişin etkin tedavisi bu sorunun giderilmesi açısından önemlidir. Eski kaplamar çıkarılıp, alttaki dişlere uygulanan önleyici tedaviler sayesinde hem diş yapısı koruma altına alınır hemde diş etleriyle uyumlu kaplamalarla sorunların önüne geçilir.

Sıcak ya da soğuk içeceklerde diş sızlaması nedir ?

Dişler soğuk ya da sıcak içeceklere karşı kendini korur. Bu koruma diş yapısı tamamen yerindeyse ve diş etleri sağlıklıysa geçerlidir. Eğer diş yapısında azalma ve diş etleri sağlıklı yapısını kaybedip problemli yapıya dönüştüyse bu tarz sızlamalar kaçınılmaz olacaktır.

Sıcak ya da soğuk içeceklerde diş sızlaması nasıl geçer ?

Öncelikle bu soruna tam olarak neyin sebep olduğu belirlenmelidir. Eğer tam olarak sorunun ana kaynağı belirlenmezse bir başka problemlere de kapı aralanır. Haliyle profesyonel bir diş hekimi muayenesi sayesinde ana problem belirlenip,( bu duruma bir çürük sebep oluyorsa dolgu, sinir açıktaysa kanal tedavisi, diş etlerinde çekilme var ise diş eti tedavisi ve kaplamalar vb. ) tedavisi zaman geçmeden yapılmalıdır.

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up