İmplanta Yeni Bir Alternatif: Robotik Tedavi

Diş tedavisi olmayı gerektiren en büyük sorunlar genelde diş kayıpları, çürük kaynaklı gerçekleşen diş çekim işlemleri ve diş kırılmalarıdır. Bu işlemlerin çoğu sağlıklı bir insanda bulunan dişlerden herhangi birinin zarar görerek kaybedilmesine sebep olur. İmplant, diş kayıplarının neredeyse tek çözümüdür. Birçok farklı implant yöntemi bulunmasına rağmen temel implant yöntemi sabittir: Önce implant yapılacak bölgedeki diş dokusu (eğer diş tamamen kaybedilmemişse) temizlenir. Sonra diş eti açılarak diş kökünün bulunduğu kemiğe takılacak implantın oturması için bir çeşit vida takılır. Sonrasında diş eti dikilerek kemiğin ve dokunun dinlendirilmesi sağlanır. İyileşme süreci bittikten sonra dişin kalıbı alınır. Alınan kalıp, implantın üretilmesini sağlar. Daha sonra üretilen implant prova edilir ve yerleştirilir.

Temelde bütün implantların süreci buna benzerdir. Dolayısıyla da bu süreç oldukça uzundur. Bu yüzden insanlar genellikle implant tedavisinden kaçarlar. Aynı zamanda bu süreç içerisinde implant yapılırken randevuları erteleyebilir, doğru zamanlarda doktora gitmeyi ihmal edebilirler. Bu sürecin daha kısa ve tedavinin daha az meşakkatli olmasını sağlayan yöntemler her zaman arayış olmuştur. Robotik implant da bunlardan biridir. Hem daha kolay hem de daha hızlı bu uygulamada diş etinin kaldırılmadan implant takılması en büyük farktır.

Robotik implant şu temel aşamalarda tamamlanır:

  1. Hastanın üç boyutlu tomografisi çekilir. Bu işlem hastanın kemik doku kalitesi ve kemiğinin boyutunu görmek için yapılır.
  2. Sonrasında kişinin kemiğine ve implantın yapılacağı yerdeki dişin boşluğuna, yapılacak dişin ideal yapısına karar verilerek bilgisayar üzerinde kişinin dişinin simüle edilmesi gelir. Böylece kişinin çenesine en uygun diş üç boyutlu olarak görülmüş olur.

Robotik implant kısa sürede yapılabilmesi ile büyük avantaj sağlar. Fakat tek üstünlüğü bu değildir. İmplant tedavisindeki en önemli ustalıklardan biri de implantın vidasının kemiğe yerleştirileceği yuvayı açmaktır. Bu yuvanın derinliği, açısı ve genişliği tedavinin başarılı olmasında kritik öneme sahiptir. Robotik implant bu işlemin kusursuz gerçekleşmesini garantiler. Hata payını neredeyse 0’a düşürür.

Robotik implantta cerrahi işlemler daha kolay ve az olduğu için iyileşme süresi oldukça kısadır. Ağrı ve şişlik genelde görülmez. Ayrıca bu işlemde dikiş atma ve alma süreci olmadığından hastaneye daha az uğrarsınız. Robotik implanttaki en büyük sorun tedavi süreci içerisinde yapılan implant yöntemiyle alakalı revizeye gidilmesinin daha zor olmasıdır. Daha sabit malzemeler ve vidalama yöntemleri kullanılır. Bu yüzden herkes için uygun olmayabilir. Ayrıca yoğun bir süreç ile kısa sürede ağız ve diş eti bölgesinde çok fazla işlem uygulanacağından hastaların bu durumdan rahatsız olma ihtimali vardır.

Robotik implant bütün yaş gruplarına ve hastaya uygulanabilen güvenilir bir yöntemdir. Ancak belli başlı hastalar uygulamaya karar verirken daha dikkatli olmalıdır. Kemik erimesi görülen hastalar için her zaman en ideal yöntem olmayabilir. Çene kemiği çok dar veya kısa olan kişilerin de robotik implanttan yararlanmak için doktoruna danışması şarttır. Bunun dışına uzun süreçlere vakti olmayan veya diş tedavisinden rahatsızlık duyan kişiler için oldukça ideal olacaktır.

Robotik İmplant Fiyatları

Her yeni uygulama ve diş tedavisi ile ilgili merak edilen unsurlardan biri de fiyattır. İmplant tedavisi uzun ve masraflı bir tedavi olarak bilinse de bu bir zorunluluk değildir. Birçok faktör tedavinin fiyatını belirler.

Robotik implantta fiyatı en çok etkileyen faktör muayene ile anlaşılır. Hastanın diş sağlığı oldukça önemlidir. yapılacak implant işlemi ne kadar zorsa fiyat da o kadar fazladır. Tedavi edilecek diş sayısı da önemli bir baremdir.

Diş tedavilerinin çoğunda olduğu gibi bu alanda da kullanılan malzemenin kalitesi önem taşır. Fiyat arttıkça kullanılan malzemenin ömrü ve hijyen koşulları da artar. Sıradan implant uygulamaları rutinde daha çok kullanıldıkları, daha eski ve yerleşik firmalarca malzemeleri üretildiği ve uzman doktorları daha fazla olduğu için robotik implanta göre daha hesaplı olabilirler.

Ayrıca işlemi yapacak doktorun uzmanlığı kliniğin donanımı da fiyatları etkiler.

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up