Teeth whitening with laser

Birçok insan beyaz renk dişlerinin hayalini kurar. Bembeyaz ve şekilli dişler güzel bir görüntünün ve iyi gülüşün anahtarıdır. Diş rengi birçok sebeple farklı tonlarda olabilir. Genetik sebeplerle diş rengi sarıya dönük olabileceği gibi yaş ya da tüketilen gıdalar dolayısıyla da renk değişimi görülebilir.

Diş renkleri istedikleri beyazlıkta olmayan insanlar bununla ilgili farklı yöntemlere başvururlar. Bu yöntemlerin başında diş macunları gelse de diş macunları aslında diş beyazlatmak için doğru bir araç değildir. Düzenli diş fırçalamak diş minesini sağlıklı ve temiz tutarak kalıcı ya da geçici renk değişimlerini engelliyor olsa da diş macunu beyazlatma yapmaz. Doğru fırçalama koruyucudur ve sağlık için kilit rol oynar.

Dişlerin doğal ve sağlıklı görünmesi için yapılacak en önemli şey ağız bakımına dikkat etmek ve temizliğine vakit ayırmak olacaktır. Fakat bunun dışında da genetik sebepler ile oluşmuş ya da zaman içerisinde meydana gelmiş renk değişimleri bakım ile giderilemeyebilir. Dolayısıyla da kişiler diş renklerinde tıbbi yöntemlere başvurarak değişimlere gitmeyi deneyebilirler. Bu işlemlerin en başında da lazer ile diş beyazlatma yöntemleri gelir.

Diş beyazlatma işlemini dişlerinize uygulatabilmek için temel birkaç durumu karşılıyor olmanız gerekir. Bunlardan ilki on sekiz yaşını doldurmuş olmaktır. Dişlerinizin diş eti çekilmesi gibi durumlarda da beyazlatma işlemine maruz kalmaması gerekir. Hamile bireylere de bu tedavi önerilmez. Sonradan oluşmuş sarılık veya lekelenmelere sahipseniz yahut dişiniz doğalında da beyaz değilse uygulanabilir. Çay ya da kahve alışkanlığı yüksek olan bireyler ve sigara veya diğer tütün ürünlerini kullanan bireyler bu alışkanlıklarını sürdüreceklerse diş beyazlatma işlemi yaptırmalar pek önerilmez. Çünkü işlemden sonra kalıcı bir beyazlık oluşma ihtimali düşüktür.

Lazer destekli diş beyazlatma yönteminin uygulanış biçimi hasta için çok konforlu olmasa da oldukça hızlı ve basit bir tedavidir. Süreç hastanın bu işlem için uygun olup olmadığının doktor tarafından tespiti ile başlar. İşleme başlanmadan karşılaştırma yapabilmek adına fotoğraf çekilebilir. Dişlerde yapılan detaylı incelemede zor geçecek lekeler olduğuna karar verilirse ön aşama olarak evde kullanılacak ilaçlar önerilebilir. Ev tipi diş beyazlatma karbamid peroksit içerikli plakların hasta tarafından kullanılmasıyla olur. Zorlu ve koyu renkli lekelenmeler giderildikten sonra lazer sürecine geçilebilir.

Lazer işlemi için öncelikler dişler temizlenir. Dişler temizlendikten sonra dudak ve diş etlerini koruması için bir aparat hastanın ağız bölgesine takılır. Dişlere ışınlama için bir çeşit jel sürülür ve yarım dakikalık aralıklarla dişlere lazer ışın atışları yapılır ve ışınlama miktarı doktor tarafından belirlenir. Hastanın dişlerine göre uzun ya da kısa tutulabilir. Ayrıca aletlerinin farklılığı da süreyle ilgili durumu farklılaştırabilir. Duruma göre evde beyazlatma lazerden sonra da uygulanabilir.

Bu işlemin ömrü kişiden kişiye değişmekle beraber üç yıl kadar sürmektedir. Kahve, çay, kola gibi renklendirici gıdaların tüketilme miktarı da bu süreyi değiştirir. Bu gıdaların mümkün mertebe az tüketilmeleri önerilir. Tütün ürünlerinin onlarca zararından biri de ağız florasını bozarak ve renklendirici maddeler dolayısıyla dişi beyazlıktan sarılığa ilerletmeleridir. İşlem sonrası buna da dikkat edilmelidir. Ayrıca temizlik ve bakım da ihmal edilmemelidir. Diş ipi doğru fırçalama ve diş macunu birçok renklenmenin önüne geçer.

Kanser tedavisi gören, diş minesinde sorunlar olan kişilere bu tedavi uygulanmamalıdır. Ayrıca herhangi sebeple fotoreaktif ilaç kullanan kişilerin de bu tedaviyi almaması önerilir. Bunun dışında bir maniniz yoksa diş beyazlatma ile inci dişlere kavuşabilirsiniz.

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up