Front tooth zirconium veneers

En yaygın diş tedavilerinden biri de diş kaplamalarıdır. Diş kaplama işlemi temel birkaç nedenle yapılan standart belli uygulamalardır.

Kırılan bölgeleri onarmak, diş kökleri olan ama kullanılamaz durumdaki dişlere kaplama yaparak implant süresini geciktirmek, renk memnuniyetsizliği için bir çözüm olarak kaplama işlemi uygulanır.

Diş kaplamaları genelde porselen ile yapılır. Şekillendirmesi kolay ve görünümü de estetiktir. Porselen kaplamalar metal destekli ya da desteksiz olarak ikiye ayrılır. Porselen kaplamalar mattır. Dolayısıyla tam anlamıyla doğal bir görüntü sergilemezler. Bu yüzden ön dişlerden genelde başka alternatifler aranır.

Özellikle metal destekli kaplamalar doğal görünümü köreltir. Daha ağır ve mat bir görüntünün yanında opak olan bu kaplamalar doğal dişin yarı saydam ve parlak yapısını yansıtamazlar. Bunun için en doğal görünüm zirkonyum kaplama ile elde edilir. Bu kaplama dişlerin doğal görünümünü destekleyen saydam yapılı, metal desteksiz bir kaplamadır. Ön dişlerde bu çeşit bir estetiğe çok daha fazla önem verilmekte, dolayısıyla zirkonyum sıklıkla bu bölgede kullanılmaktadır.

Zirkonyum Kaplamanın Avantajları

Ön dişlerde ihtiyaç olan doğal ve güzel görünüm zirkonyum ile kolaylıkla elde edilir. Saydamlığı dolayısıyla doğal diş görünümüne oldukça yakın bir görünüm sergileyen bu kaplama diş etlerinin görünümde porselen veya metal destekli kaplamaların kenarlarında meydana gelen siyahlaşma, zirkonyum kaplamada yıllar sonra bile gözlemlenmez.

Ayrıca metal destekli kaplamaların ağızda yaratacağı metalik tat zirkonyumda meydana gelmez. Metal kaplamalar her ne kadar dayanıklı olsalar da diş etlerine temasa zirkonyum kadar uyumlu değillerdir. Bu sebeple bu çeşit kaplamalar kaplamanın etrafındaki diş etlerinde iltihaba yol açabilirken aynı durum zirkonyumda gözlemlenmez.

Zirkonyum avantajları dolayısıyla tercih edeceğimiz bir alternatif olmaktan çok bazen de zorunluluktur. Bazı bireylerin metal altyapılı kaplamalara alerjisi olabilir ve bu durumda zirkonyum tercih etmelidirler. Ayrıca zirkonyum daha uzun ömürlü olmasıyla genç bireylerin de dikkatini çekebilir.

Geniş bir renk skalası bulunan zirkonyum her diş rengine uygun kaplama yapmayı mümkün kılar. Ayrıca sigara bağımlılarının, kahve ve çayı fazlaca tüketen kişilerin de tercihi olabilir. Çünkü zirkonyum Metal destekli kaplamalarla ilgili en büyük şikayetlerden biri de hassasiyet problemidir. Metal yapısı dolayısıyla özgül ısısı düşük maddelerdir. Bu da çabuk ısınıp soğumasıyla sonuçlanır. Dolayısıyla da hassasiyet yaratırlar. Zirkonyum bu sorunu ortadan kaldıran iyi bir alternatif olarak da karşımıza çıkar.

Ön dişlerde sıklıkla tercih edilmesinin birçok sebebi olan ve gittikçe yaygınlaşan zirkonyum kaplamanın bir diğer avantajı da geniş fiyat skalasıdır. Birçok bütçeye hitap edebilecek farklı fiyatlarda ve çeşitlerde zirkonyum kaplama bulunur. Diş hekiminize danışarak hem bütçenize hem de tedavinize uygun zirkonyum kaplamayı tercih edebilirsiniz.

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up