Zirconium price in turkey

Zirkonyum kronlar, diş tepesinin önemli ölçüde tahrip edildiği dişler için mükemmel bir restorasyon seçeneğidir. Mükemmel estetik özellikleri ve yüksek kuvvetlere dayanıklılığı nedeniyle çiğnemek için iyi bir deneyim sunar. Bu denli önemli ve avantajlı durumda olan diş tedavi yöntemi zirkonyum kaplama fiyatları ise merak konusu.

Zirkonyum kaplamada başarılı bir estetik gülüş ve mükemmel çiğneme fonksiyonu elde edilir. İstanbul’da bulunan diş kliniğimizde hastalarımız tedaviden sonra günlük hayatına hemen devam edebilirler.

Sağlıklı gülüşler sunan kliniğimizde kişiye özel tedavi seçenekleri sunulur. Bu sayede doğrudan çözüm odaklı tedavi ile çalışmalar hızlıca tamamlanır. Bu yazımızda zirkonyum üretimi kullanımı ve tedavi süreci hakkında bilgi vereceğiz.

Zirkonyum Kaplama Nasıl Üretilir?

  • Lokal anestezi altında kesilmiş dişlerden ölçü alınır.
  • Yetkili bir laboratuvara gönderilir. Burada CAD / CAM sistemi devreye girer: tarayıcı, ölçüye dayalı olarak gelecekteki dişin 3D modelini oluşturur ve bilgileri freze makinesine aktarır.
  • Daha sonra protez seramik veya zirkonyum tabakasıyla kaplanır, istenilen renge boyanır, son işlem ve cilalama yapılır.

Bilgisayarlı makinelerde üretilen zirkonyum kaplamalar, “insan faktörünü” ve olası hataları ortadan kaldırır. Bilgisayarlı 3D Cad-Cam makineleri dişin mükemmel bir kopyasını oluşturur. Sonuç olarak elde edilen kuron hasta için idealdir, diğer dişlerden estetik olarak daha güzeldir ve oldukça doğal bir görünümdedir. Karşınızdakine zirkonyum kaplamalardan bahsetmediğiniz sürece fark edilemezler!

Zirkonyum kronlar, hasarlı dişlerin restorasyonu için en iyi seçeneklerden biridir. Hem ön hem de çiğneme dişlerinin restorasyonu için uygundurlar. Bu malzemenin popülaritesi mükemmel biyouyumluluğu, güvenilirliği ve dayanıklılığından kaynaklanmaktadır. Zirkonyum kaplamalar istenilen renge boyanabilir. Işık yansıması ve doğal yarı saydamlık özelliği sayesinde bu tür tasarımlar gerçek dişlerden neredeyse ayırt edilemez. Gülümseme, her açıdan ve ışıktan güzel ve doğal olacaktır.

Holywood smile ve gülüş tasarımı uygulamaları ile mükemmel estetik sonuç ve bembeyaz istenilen gülüşler elde edilir. Yüksek biyouyumluluk özelliği sayesinde dişlerin arasına yiyecek bir şey sıkışmaz ve koku yapmaz. Zirkonyum kaplamalar aynı zamanda renk özelliklerini kaybetmez, bunun dışında istenmeyen renklenmeler de meydana gelmez.

Zirkonyum Karakteristik Özellikleri

Zirkonyum dioksit, silisik asit tuzlarından elde edilen doğal bir malzeme bileşiğidir. Eğilme mukavemetini stabilize etmek ve arttırmak için buna itriyum ve alüminyum eklenir. Diş hekimliği uygulamasına ek olarak, odyoloji ve ortopedide protez için aktif olarak kullanılmaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalar, mineralin tüm niteliklerinin ve insan vücuduna uyumluluğunun uzun vadeli korunduğunu göstermiştir. Bu, zirkonyumun alerji hastaları için bile güvenli olduğu ve protezlerin görünümünün zamanla değişmeyeceği anlamına gelir. Bununla beraber çiğneme kuvvetlerine karşı zirkonyum kaplama dayanıklıdır bu sayede hasta normal yemek yeme fonksiyonuna devam eder. Böylelikle hastanın yaşam kalitesi de oldukça artar.

Türkiye Zirkonyum Fiyatları Nedir?

Dental Zirkonyum fiyatları birçok farklı parametreye bağlıdır. Bunlar içerisinde kullanılan markalara ve üretimi yapan laboratuvara göre değişiklik meydana gelebilmektedir. Örneğin, İstanbul’da bulunan Omer İstanbul Diş Estetiği ve İmplantoloji kliniğimizde, İstanbul zirkonyum fiyatlarımız oldukça kaliteli olup uzmanlarımız ihtiyaçlarınıza uygun olacak şekilde gerekli işlem ve fiyat bilgisi konusunda olabildiğince sizlere yardımcı olmaktadırlar. Türkiye’de özellikle İstanbul’da, Zirkonyum tedavisi için İstanbul Zirkonyum fiyatları hakkında detaylı bilgi için en yakın zamanda sizleri kliniğimize bekliyoruz. Ayrıntılı ağız içi muayene ve röntgenden sonra size uygun tedavi ve fiyat bilgisi uzman kişilerce sunulacaktır.

Zirkonyum fiyatlarını etkiyen birçok seçenek vardır bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kullanılan zirkonyum materyali markası ve hangi ülkede üretildiği
  • Diş hekiminin ve tedaviyi sağlayan diş teknisyeninin deneyimi
  • Yapılacak dişin sayısı, dişlerdeki dolgu ve kanal tedavisi sayısı
  • Dişin taçlandırılması gereken pozisyonu

En net işlem, süreç ve fiyat bilgisi için uzmanlarımıza telefon ya da WhatsApp aracılığı ile görüşebilirsiniz.

Zirkonyum Kronlar Nasıl Yerleştirilir?

Zirkonyum kronlar birkaç doktor randevusunda yapılır. İlk ziyarette diş hekimi ağız boşluğunu dikkatlice inceler, hastayla bir tedavi planını tartışır. Gerekirse sorunlu alanların tedavisi yapılır. Hastalıklı dişlere zirkonyum kaplama yapılmaz; iltihap varsa, önce o iyileştirilmeli, gereken dolgu, dişeti tedavisi ve kanal tedavisi yapılmalıdır.

Dişler, protezlerin sabitlenmesi için hazırlanır: bu manipülasyona hazırlık denir. Diğer protez türlerinin aksine zirkonyum için doktorun çok fazla diş aşındırmasına gerek yoktur. Daha sonra doktor bir ölçü alır ve dişi geçici bir plastik diş ile kapatır. Hasta tedavi süresince geçici dişler kullanarak rahatlıkla normal hayatına devam edebilir.

Bir sonraki randevuda, bitmiş ürün ağza yerleştirilecek ve diş yapıştırıcısı ile sabitlenecektir. İnce dayanıklı zirkonyum kaplamaların dişe sıkıca tutturulması, ona yapışması ve enfeksiyonların gelişmesinin önlenmesi önemlidir.

İstanbul’da, Omer İstanbul Diş Estetiği ve İmplantoloji kliniğimizde, zirkonya kronun fiyatı kaç dişin restore edilmesi gerektiğine ve hasta için hangi protez seçeneğinin en uygun olduğuna bağlıdır. Zirkonyum fiyatlarını hesaplarken hesaba katılması gerekenler parametreler başlıca şunlardır:

  • Bir doktor tarafından muayene ve röntgen,
  • Analiz ve tedavi planı açıklaması,
  • Ölçü alma, bilgisayarda cad-cam ile dişlerin hazırlanması,
  • Yapıştırma

Omer İstanbul Diş Estetiği ve İmplantoloji merkezimizde yaptıracağınız uygun fiyatlı zirkonyum tedavisi garantilidir. Düzenli tıbbi gözetim, ağız hijyeni ve fırçalama ile “kendi dişlerinizin” yokluğunu sonsuza kadar unutabilirsiniz. Zirkonyum kaplamalar için fırça, macun, irrigatör ve diş ipi seçimi sadece bir diş hekimi tarafından önerilmelidir.

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up