Zirconium veneers

Zirkonyum kaplamalar öncelikle kişisel ağız bakımına bağlı olarak uzun yıllar kullanılabilmektedir. Bu süre kişiden kişiye vakadan vakaya değişse bile ağız bakımına da bağlı olarak ortalama 15-20 yıl kullanılabilmektedir.

Kişisel ağız hijyeni tam anlamıyla rutin olarak sağlanmıyorsa bu süre iyice düşmektedir. Zirkonyum kaplamalar dişlere yerleştirildikten sonra ömrü çeşitli faktörlere bağlıdır. Bu faktörler;

  • Zirkonyum kaplamaların oturacağı dişlerin sağlam olması zirkonyum kaplama ömrünü uzatır.
  • Eğer dişler sağlam değilse, dişlerdeki tüm çürükler temizlenip, dolguları yapıldığında da zirkonyum kaplamaların ömrü uzar.
  • Dolgu ile kapatılamayacak kadar derin çürük olan dişlerde kanal tedavisi ve üstüne dolgusu yapıldığında, alt yapı sağlamlığı sağlandığı için zirkonyum kaplamalar daha sağlam bir temele oturur ve bu da ömrü uzatır.
  • Eğer diş üst yapısı epey harap olmuş şekilde ise, yine kanal tedavisi ardından ise fiber post denilen hem estetik hem sağlam materyalle doldurulduğunda dişe üst yapı kazandırılıp üzerine zirkonyum kaplama yapıldığında daha uzun ömürlü olması sağlanır.
  • Gerektiğinde dişin azalan üst yapısını arttırmak ve pembe diş eti estetiği sağlamak için lazerle diş eti tedavisi yapıldığında da zirkonyum kaplama ömrü uzayacaktır.
  • Tamamıyla harap olmuş ve kurtarılması mümkün olmayan dişlerin çekilip, altyapısı sağlam diğer dişlerden destek alarak yine zirkonyum köprü kaplamalar yapılması, daha sağlıklı ve dayanıklı bir işlem olduğundan ömrü uzatır.
  • Eğer tüm dişler artık zirkonyum kaplamaları taşımak için yeterli değilse, dişler çekilip yerine implantların uygulanmasıyla, implant üstlerine de zirkonyum kaplamalar yapıldığında, çok daha uzun yıllar hatta ağız bakımı mükemmel olursa bir ömür boyu kullanılabilen bir işlem olmaktadır.

Zirkonyum kaplamaların ömrü eğer diş bakımı mükemmel olup, düzenli kontrolleri de yapılırsa çok uzun yıllar kullanılabilmektedir.

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up