Front teeth treatment

İnsan gülüşünde en çok dikkat çeken ve görünür olan bölge üst ön dişlerdir. Ön dişlerin görünümü gülüşle ilgili belirleyici unsurlardan olup kişiden kişiye değişen bir estetik algısına da tabidir. Birçok farklı diş yapısı günümüzde sağlıklı ve güzel görünümüyle dikkat çekmekte ve birçok hasta değişik diş biçimlerinin estetik işlemleri için doktorlara başvurmaktadırlar. Her yüz tipine ve dudak biçimine farklı diş biçimleri doğal ve güzel görünümler verse de insanların en çok tercih ettiği estetik tipi tavşan diş estetiğidir. Tavşan diş estetiğinde temel vurgu ön iki kesici diştedir. Bu dişler yanlarındaki dişlerden bir miktar daha uzun ve önde görünerek dikkat çekici bir yapı oluştururlar. Ünlülerin de en çok tercih ettiği tavşan diş estetiği artık estetik için başvuran insanların favori operasyonu olmuştur.

Kompozit, zirkonyum ve porselen lamina veneer tavşan diş estetiğinde en çok tercih edilen yöntemler arasındadır. Tavşan diş estetiği dişleri birçok açıdan düzgün olan kişilere uygulanan tek işlem olabilmekle beraber diş beyazlatma ve kaplama işlemleri ile ortak yapılabilir. Gülüş tasarımında tercih edilen görünüme kavuşmak için uygulanacak işlem adımlarından biri olarak da karşımıza çıkabilir. Her hastaya farklı bir yöntem kullanmak, ihtiyaçlarına göre değişik teknikler denemek gerekebilir. Bu tekniklerle ilgili bilgi sahibi olarak doktorunuza başvurabilirsiniz.

Zirkonyum Kaplama ile Tavşan Diş

Dişlerde bir şekil bozukluğu durumu mevcut olmadığı, ortodontal bir işlem gerekmediği ve tel tedavisine ihtiyaç duyulmadığı durumlarda kaplama yöntemi ile tavşan diş görünümü elde edilebilir. Bu yöntem hem uygulama açısından kolay hem de hızlı olmasıyla diş yapısı uygun olan bireylerin kolaylıkla tavşan diş yapısına kavuşmasını sağlayacak bir yöntemdir. Zirkonyum kaplama işleminde kaplama yapılacak dişler öncelikle bir diş temizleme tedavisine maruz bırakıldıktan sonra ölçü alınarak kaplama boyutları ve oluşturulacak diş şekli belirlenir. Sonrasında diş rengi için seçim yapılır. Kaplama yapılacak dişlerin tıraşlanması ve kaplama giydirilecek şekle getirilmesi ile ilgili işlem uygulanır. Böylelikle dişler, dişin üzerine yerleştirilecek kaplamaya uygun hale getirilir ve provalar sonrası hazır hale getirilen kaplama yerleştirilir. Zirkonyum sağlık açısından bakteri tutmayan ve uzun yıllar kullanılabilen yapısıyla, doğala yakın görünümüyle en çok tercih edilen kaplama maddesidir. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Porselen Lamina Veneer Uygulaması

UV ışık ile yapıştırma işlemi yapılan porselen lamina, yine dişlerin ölçüsünün alınması ve alınan diş ölçülerinin ön dişlerde aşağı yukarı 0.3 milimetrelik bir alan açılmasıyla başlayan bir işlemdir. Lokal anesteziyle diş ve diş etleri uyuşturularak dişteki tıraşlama işlemi yapılır. Ölçü aldıktan sonra porselen lamina kalıp olarak hazırlanır. Hazırlanan kalıp prova edildikten sonra rötüş işlemleri yapılarak UV ışık ile sertleştirilen yapışkan bir madde ile diş yapıştırılır. Yapıştırıcı kalıntıları alınır ve dişler parlatılarak hazır hale getirilir. Tavşan diş estetiğinde en çok kullanılan yöntemlerden birisi de budur.

Kompozit Kaplama Yöntemi

Porselen gibi bembeyaz ve dikkat çekici dişlere sahip olmak istiyorsanız zirkonyumun saydam ve daha doğal görünümünü tercih etmeyebilirsiniz. Böyle bir durumda porselen görünümünü daha iyi sağlayan kompozit kaplamalar tercihiniz olacaktır. Özellikle diş renginde meydana gelen değişimler ve diş şeklinin değiştirilmesi ya da diş kusurlarının giderilmesi gibi durumlarda kullanılan kompozit lamine uygun fiyatlı ve iyi sonuç veren bir kaplama çeşididir. Tavşan diş estetiğinde de hesaplı ve başarılı bir sonuç istiyorsanız kompozit kaplama tercih edebilirsiniz.

Tavşan diş estetiği yaptırdıktan sonra dikkat etmeniz gereken birkaç unsur vardır. Hiçbir kaplama normal insan dişi kadar dayanıklı değildir ve kolaylıkla hasarlanabilirler. Bunun için sert gıdalar tüketmekten, dişinizle kuruyemiş kırmaktan kaçınmalısınız. Diş temizliğine her zamandan daha fazla önem vermeli, kaplamaların da renk alabileceğini unutmamalısınız. Sigara çay ve kahve tüketimini sınırlandırmalı, diş ipini kullanımını rutin haline getirmelisiniz. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece yaptırdığınız estetik işlemini uzun süreler sağlıklı bir biçimde kullanabilirsiniz.

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up