Diş rahatsızlıkları ve çene, diş etlerinde oluşan hastalıklar oldukça ciddi, hayatı zorlaştıran kritik rahatsızlıklardır. Bu çeşit hastalıklar sıklıkla görülen, çok sık şekilde ertelenen ve ilerleyici seyreden yaygın sorunlardır.

Dolayısıyla da bu rahatsızlıklar baş ağrıtan cinsten hastalıklar olarak değerlendirilir.

Türkiye diş hekimi yetiştirmek konusundaki başarısı ve birçok farklı açıdan cazip olması dolayısıyla kendi vatandaşlarının kolaylıkla diş tedavisi aldığı bir ülke olmanın dışında yurt dışından da diş tedavisi için birçok misafir ağırlayan bir ülkedir. Yurt dışından diş tedavisi için ülkemize gelen insan sayısı son dönemde oldukça artmıştır. Sağlıkla ilgili alanda en çok tercih edilen ülkelerden biri konumuna gelmemizi sağlamıştır. Bunun birçok temel sebebi vardır. Ama en önemlisi, yaptıracakları işlemlerin yurt dışından gelen hastalarca uygun fiyatlı bulunuyor olmasıdır.

Türkiye’de diş yaptırmaya gelen insanlar en çok diş estetiği tedavileri olan kaplama, diş beyazlatma, pembe estetik gibi işlemleri tercih ederken implant tedavileri en gözde sağlık göçü sebeplerindendir. Bu tedavilerin birçoğunu kendi ülkelerindeki alternatiflerden daha hesaplı gördükleri için yaptıran hastalar yoğun bir şekilde diş hastalıkları için ülkemize başvurmaktadırlar.

Ülkemizde genellikle Avrupa’dan gelen hastalar kur farkı dolayısıyla tedavi masraflarının oldukça düşük olduğunu düşünmekte, özellikle ciddi sağlık sıkıntısı olmayan, daha çok estetik kaygılarla yapılan işlemleri burada yaptırmayı ideal bulmakta, dolayısıyla da teknolojik açıdan en gelişkin klinikleri araştırarak bir sağlık turizminde bulunmaktadırlar.

Maddi durumların dışında yapılan diş tedavilerinin başarılı ve uzun ömürlü olması, kaliteli malzemelerin kolaylıkla bulunması bu alanın endüstrileşmesinde oldukça önemlidir. Türkiye’deki tıp ve diş sektöründeki eğitim sisteminin uygulamaya yönelik olması, yetişen hekimlerin el işçiliğinin iyi ve tecrübeli hekimler olmasını sağlar. Dolayısıyla birçok dünya ülkesinde el işçiliği düzgün tecrübeli hekimlere duyulan güven dolayısıyla da diş hastalıkları için ülkemize gelinmektedir. Birçok diş tedavisi doktorun tecrübe ve becerisiyle mükemmel sonuçlar veren, el işçiliğine dayanan işlemlerdir.

Yurt Dışından Türkiye’ye Tedavi İçin Gelmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Türkiye’ye tedavi için gelecek olan bir kişi öncelikle bu tedaviye kolaylıkla ulaşmak isteyecektir. Aldığı tedavinin kaliteli ve özenli olduğunu bilmek isteyecek, buna göre bir klinik tercih edecektir. Türkiye’de kaldığı süre boyunca tedavi dışında barınma ve benzeri masrafları olacağı için tedavinin kısa süreli olmasına, sürekli sorun çıkarmamasına, yani aslında burada tedavi olduktan sonra ülkesine gittiğinde bu tedavi ile ilgili rahat hissetmeye ihtiyaç duyacaktır. Aldığı tedavinin maddi açıdan uygun olması ayrıca uluslararası bir garanti veriyor olması da kişi için önemli olacaktır. Bu sebeple tedaviye gelmeden önce etraflı bir araştırma yapmak oldukça önemlidir.

Kişi tedavi öncesinde mutlaka yaptırmak istediği işlemin ne olduğu ve bu işlemin kendisi için uygun olup olmadığı ile ilgili bir hekime danışmalıdır. Hekim bu konuda onay verir ve yapılacak tedaviyi kesinleştirir ise öncelikle tedavi ile ilgili bilgilerini röntgen ve tahlil sonuçları gibi belgelerini ülkemizde yaptıracağı tedavinin gerçekleşeceği klinikteki hekimlerle paylaşmalıdır. Böylelikle buradaki hekim yapılacak işlemle ilgili daha etraflı bir bilgi sunabilir, ayrıca tedavinin maliyetini daha net bir şekilde bildirebilir. Böylelikle hasta tedavi alıp almayacağı ile ilgili daha net bir perspektif sahibi olur.

Daha sonrasında tedavinin planlanması, net randevuların oluşturulması, böylelikle hastanın Türkiye’de kalacağı sürenin kesinleşmesiyle mağduriyetlerin giderilmesi gerekir. Hasta diş tedavisi için ülkeye geldiğinde konaklamak, tedavi sürecindeki ihtiyaçlarını gidermek konusunda sıkıntı yaşamamalıdır. Böylelikle daha sağlıklı ve rahat bir tedavi süreci geçirebilir.

Bütün bunlarla ilgili ayarlamalar yapıldıktan sonra maddi manevi açıdan uygun, hesaplı ve rahat bir tedavi süreci geçirerek ülkesine dönen hastalar Türkiye’de diş tedavisi olmayı ideal bulmakta ve önermektedirler.

 

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up