International health tourism turkey

Türkiye sağlık turizmi alanında çok önemli bir rol oynayan ülkedir. İklimi, ulaşım kolaylığı ve sağlık altyapısı ile sağlık turizmi için ideal bir ülke olarak dikkat çeker. Aynı zamanda ülkeye tedavi için gelen hastaların haklarını korumaya da öncelik verir. Türkiye’de uluslararası hastalara sağlık hizmeti verebilen kurumların sağlık turizmi yetki belgesine sahip olmaları gerekir. Uluslararası sağlık turizmi yetki belgesi, Türkiye’de sağlık turizminden faydalanan sağlık turistlerinin güvenli ve kaliteli bir şekilde hizmet almasını sağlar.

Sağlık Bakanlığı tarafından standartlara uygun olan kliniklere verilen yetki belgesi, bu belgeyi almaya hak kazanan sağlık tesislerinin Sağlık Bakanlığı tarafından turizm konusunda da denetlendiği anlamına gelmektedir. Ömer İstanbul diş kliniğimizi tercih ederek sağlık bakanlığı tarafından denetlenen sağlık kurumunda tedavinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Sağlık Turizm Yetki Belgesi Kimlere Verilir?

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, sağlık turizmi yetki belgesine sahip olmak isteyen sağlık kuruluşları için birtakım şartlar koymuştur. Bunlar,

  • Sağlık Bakanlığının Sağlıkta Kalite Değerlendirmesinden en az 85 puan almış olmak,
  • Yabancı dil bilgisi ve uluslararası geçerliliği olan bir belgeye sahip olmak,
  • Türkiye’de kamu veya özel sektörde iki yıl olmak üzere toplamda en az beş yıl süreyle mesleğini icra ettiğini belgelemek,
  • Sağlık turizmi biriminin kurulması ve sorumlu atanması,
  • Sağlık tesisinde yabancı dil bilgisine sahip personellerin istihdam edilmesi
  • Sağlık kuruluşuna çalışan ve bölüm sorumlusu hekimlerin İngilizce bilme zorunluluğu,
  • Yetki belgesine sahip olan sağlık kuruluşlarının 7 gün 24 saat uluslararası hastanın taleplerini karşılayan bir iletişim sistemine sahip olmaları gerekir.
  • Sağlık kuruluşunun, sağlık turistinin tedavi sırasında güvenli ve konforlu bir sağlık altyapısına sahip olmalıdır. Uluslararası sağlık turizmi yetki belgesi almak isteyen kuruluşlar yönetmelik uyarınca yetki belgesinin kriterlerini karşılayıp karşılamadığı
  • Bakanlık tarafından denetlenir. İnceleme sonucu yetkinlik kriterlerine sahip olan kuruluşlar Bakanlıktan uluslararası sağlık hizmeti yetki belgesi alabilir.

Sağlık Turisti, Sağlık Turizm Yetki Belgesine Sahip Olmayan Bir Diş Kliniğini Neden Tercih Etmemelidir?

Uluslararası sağlık turizmi yetki belgesi, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bir yetki belgesidir. Bu belgeye sahip olmayan sağlık kuruluşlarının sağlık turizmi faaliyetinde bulunması devlet tarafından ülkemizde yasaktır. Ülkemize gelen sağlık turistleri, yetkisi olmayan diş kliniklerinde tedavi olmayı tercih ettiklerinde güvensiz ve kalitesiz bir tedavi hizmeti ile karşı karşıya kalabilirler. Yetkisiz tedavi sırasında ve sonrasında yaşanan sorunlara karşı çözüm bulmak zor olur. Bu yetki belgesi ile devlet, turist sağlığını ve konforunu kayıt altına alır. Ayrıca bu faaliyeti yapabilecek klinikleri belgelediği için, turist bu belgeye sahip kliniklerde daha rahat ve güvenli bir tedavi fırsatı bulur.

Kliniğimiz Sağlık Turizmi Yetki Belgesine Sahip

Uluslararası sağlık turizmi yetki belgesine sahip Ömer İstanbul Diş Polikliniğimiz, donanımlı ve kaliteli altyapısı ile hizmet verir. Ömer İstanbul, dünyanın dört bir tarafından gelen hastalara güvenli bir diş tedavisi hizmeti sunar. Yetki belgesine sahip diş kliniğimiz, alanında uzman kadrosu ve pek çok yabancı dil bilen personelleri ile uluslararası hasta memnuniyetini ön planda tutar. Sağlık turizmi birimi ile hasta takip sistemi yapılır. Uluslararası sağlık hizmeti veren kliniğimiz yabancı hastaları günün her saati tedavi için kabul eder ve taleplerini karşılar.

International health tourism authorization certificate

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up