dr omer karaaslan

Zirkonyum kaplama, estetiğini ve dayanıklılığını kaybetmiş dişlerin yeniden idamesini sağlamak amacıyla yapılan estetik gülüş tasarımı işlemidir. Zirkonyum kaplama, kişide estetik gülüş sağlamasının yanında dişlerin ömrünü uzatan ve oldukça dayanıklıdır.

Zirkonyum Kaplama İşlemi Aşamaları

  • Zirkonyum kaplamaların yapımına klinik ve radyolojik muayeneler ile dişler değerlendirilip planlama yapılmasıyla başlanır.
  • Daha sonra dişlerin hazırlığına geçilir. Diş ufaltılmaları yapılıp, gerekli görülürse diş eti estetiği, kanal tedavileri de yapıldıktan sonra hazır hale getirilir.
  • Hazır hale getirilen dişler ve çevresinden ağız içi esas ölçüleri alınır.Bu aşamada ise geçici dişler için de ölçü alınır.
  • Geçici dişler, esas zirkonyum kaplamalar takılana kadar kullanılır.
  • Esas ölçüler laboratuvar ortamında hazırlanarak zirkonyum kaplamalar hazır hale getirilir.
  • Zirkonyum kaplamalar klinikte birkaç kez yapılan prova seanslarının ardından artık daimi olarak dişlere yapıştırılır. Böylece zirkonyum kaplamaların yapımı tamamlanmış olur.

Zirkonyum Kaplama İşlemi Ne Kadar Sürer?

Zirkonyum kaplamalar işlemlere başlandıktan sonra ortalama 7-10 gün içerisinde bitirilmektedir. Eğer zirkonyum kaplamalar implant ile birlikte yapılacaksa, implantların kemikle kaynaşması için süre tamamlandıktan (3-4 ay) sonra yine 7-10 gün içerisinde bitirilir.

Zirkonyum Kaplama İle Birlikte Diş Eti Estetiği İşlemi Olur Mu?

Zirkonyum kaplamalar estetik gülüş tasarımı işlemi olduğundan, eğer lazerle pembe diş eti estetiği de sağlanacaksa, dişlerin ufaltılmasıyla aynı seans lazerle diş etleri de şekillendirilir. Diş etlerinin toparlaması da zirkonyum kaplamaların bitirilmesiyle aynı zamana denk gelir ve zamandan bir kayıp olmaz.

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up