Zirconium porcelain difference

Estetik diş hekimliğinde en çok soruların başında, zirkonyum ve porselen kaplamalar arasındaki fark yer almaktadır. Bizde bu konuyu görsellerle birlikte açıklığa kavuşturmak istedik.

Zirkonyum Kaplama Nedir?

Zirkonyum kaplama alt yapı itibariyle içerisinde metal içermeyen, tüm dayanıklılık testlerinden tam not almış estetik bir materyaldir.

Porselen Kaplama Nedir?

Porselen kaplama alt yapı itibariyle içerisinde metal bulunan ve günümüzde estetik kaygılardan dolayı yavaş yavaş terk edilmeye başlanmış materyaldir.

Zirkonyum Kaplama ile Porselen Kaplama Farkları Nelerdir?

Zirkonyum kaplama güncel teknolojik yöntemlerle üretilen bir materyal olduğundan diş ve diş etine uyumu mükemmeldir. Porselen kaplama ise geleneksel yöntemlerle üretildiğinden bu süreçte diş ve diş etine uyumda hata payı mümkündür.

Zirconium porcelain difference

Zirkonyum kaplamada alt yapısı metal içermediğinden zamanla diş etinin grileşen görüntüsü görülmez, porselen kaplamada ise alt yapı metal olduğundan zamanla ağız içi sıvılarıyla etkileşimler sonucunda diş etinde grileşme söz konusudur.

Zirconium porcelain difference

Porselen kaplamalarda ışık geçirgenliği sıfıra yakın olduğundan estetik görünüm olarak mat, donuk bir renk hali varken, Zirkonyum kaplamalar ışık geçirgenliğini mümkün kıldığından daha canlı ve doğala yakın renk uyumu mevcuttur.

Zirconium porcelain difference

Zirkonyum, iç yapısında zamanla oluşan mikroskobik çatlakları dışarıdan hiçbir işleme gerek kalmadan kendi içinde çözer, Porselen kaplamalarda ise böyle bir özellik yoktur.

Zirkonyum ağız içi kapanışlardaki çatışmalar olsun, kuvvetli çene yapıları olsun, ağız içinde oluşabilecek tüm baskı kuvvetlerine karşı dayanıklı bir materyaldir, porselen kaplamalarda ise ağız içi bazı baskı kuvvetlerine karşı eğilmeler, bükülmeler görülebilmektedir.

Zirkonyum kaplamaların diş üzerine yapıştırılma materyalleri son güncel teknolojik ürünler olup, dişe yapışmaları çok daha kuvvetlidir, porselen kaplamaların yapıştırılma materyalleri ise daha gelenekseldir.

Zirkonyum kaplamalar üzerinde doğal dişlerdeki gibi şekil, form, dizayn ve diğer estetik işlemler rahatlıkla yapılabilirken porselen kaplamalarda bu seçenekler kısıtlıdır.

Zirconium porcelain difference

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up