Zirconium coating color selection

Birçok diş tedavi işlem sonrasında kaplama ihtiyacı duyulmaktadır. Özellikle implant işlemlerinde sağlık sorunu oluşturan diş kusurlarının giderilmesinde, diş kırılmalarında ya da estetik amaçlarla yapılan kaplama, tavşan diş estetiği vb. işlemlerde bir aşama olarak zirkonyum kaplama rengi seçimi yapılacaktır. Dolayısıyla da bu işlemler yaptırılmadan önce kaplama rengi seçmekle ilgili bir şeyler bilmekte fayda vardır.

Günümüzde en çok kullanılan kaplama malzemelerinden biri olan zirkonyum diş görünümüyle alakalı birçok avantaja sahiptir. Bunların en başında diğer kaplama çeşitlerinden farklı olarak zirkonyumun doğal dişte olduğu gibi yarı saydam bir yapı gösterebilmesidir. Diş dokusu kalınlaştıkça opaklaşır. Doku ne kadar inceyse ışığa geçirgenliği o kadar fazladır. Zirkonyum da tıpkı bunun gibi bir görünüm sağlar. Daha doğal renklerdeki dişler isteyen kişiler genellikle zirkonyum kaplama tercih etmektedir. Fakat mat, parlak ve bembeyaz dişler istiyorsanız başka malzemelere yönelebilirsiniz. Zirkonyum kaplama aynı zamanda uzun ömürlü olması, dış etkenlerle (sık kahve-çay tüketimi, sigara kullanımı vb.) renk değiştirmiyor olması, dolayısıyla da tercih edilen bir üründür. Şekillendirilmesi de kolay olan zirkonyum, birçok kaplama işleminde ilk sırada kullanılır.

Zirkonyumun yapısı dolayısıyla birçok farklı renk ve görünümde kaplama elde etmek mümkündür. Kişinin diş yapısına göre uygun kaplama rengini tercih etmek için dikkat edilmesi için gereken birkaç faktör vardır.

1- Zirkonyum Kaplamada Ton Geçişi:

Her insanın dişi baştan sona aynı renk görünümünde değildir. Bazı insanların dişi uçlara doğru çok saydam ve ince yapılıyken bazılarınınki kalındır. Bunun da dışında en önemlisi diş köklerine doğru beyazdan kemik rengine çalan ya da dişin ortasından kenarlarına doğru renk değişimi gösteren diş görünümleri mevcuttur. Yapılan dişin var olan dişlere uyum sağlaması için bu renk gradyanına uygun yapıdaki zirkonyum kaplama seçilmelidir.

2- Zirkonyum Kaplama Rengi ile Diş Renginin Karşılaştırılması:

Siz de implant, kaplama, diş taktırma gibi işlemler yaptıracağınız zaman doktorunuz kalıbınızı aldıktan sonra uygun kaplamayı üretebilmek için diş rengi seçimine başlayacaksınız. Bu süreçte size bir palet halinde farklı tonlarda, farklı saydamlıklarda ve parlaklıklarda kaplama çeşitleri sunulacaktır. İlk yapılacak şey diş tonunuza yakın olanları ayırt etmek olacaktır. Sonrasında dişinizin saydamlığı ve parlaklığına göre en uyumlu seçenek tercih edilecektir. Bu işlem sırasında dikkat etmeniz gereken tek seferde renk tercihinin mükemmel şekilde yapılamayacağıdır. Gün içerisindeki yedikleriniz, içtiğiniz kahveler ya da dişinizi fırçalayıp fırçalamadığınız gibi durumlar diş renginize etki eder. Dolayısıyla seçeneklerinizi belirledikten sonra kaplamanızın üretim aşamasına geçilmeden birkaç defa renk için gözlem yapmanız daha mantıklı olacaktır. Çünkü sonuçta yapılacak kaplama diğer dişlerinize uyum sağlamadığında kötü bir görünüm oluşacaktır.

3- Diş taşları ya da temizletme işlemi:

Eğer diş taşı gibi bir sorununuz varsa ya da dişlerinizi temizletip ana rengini açtırmayı düşünüyorsanız bu işlemi kaplama yaptırmadan yaptırmanız daha mantıklı olacaktır. Ortaya çıkan diş rengine göre kaplamanızın rengini seçmeniz uyumluluk açısından önemlidir.

Dikkat etmeniz gereken diğer unsurlardan bir tanesi ise eğer yaptıracağınız tek bir diş değilse ya da bütün dişlerinizi kaplamaya tabi tutacaksınız yapacağınız tercihlerdir. Kaplama işlemini diş renginizi beğenmediğiniz için yaptırıyorsanız istediğiniz renkteki görünümleri tercih edebilirsiniz ancak eğer sadece birkaç dişlik bir kaplama işleminiz varsa yapılacak dişlerin nerede olduğuna dikkat ederek farklı kaplamalar yaptırmanız gerekebilir. Örneğin üst kesici dişlerinizin rengi ile alttaki kesici dişlerinizin rengi birebir aynı olmayabilir. Bu durumda seçeceğiniz kaplamanın iki farklı renk olması gerekir.

Unutmayın ki kaplama yaptırdıktan sonra kahve, çay, sigara gibi boyacıyı maddelerin tüketimine dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde kaplamanız renk alarak istemediğiniz bir görüntüye kavuşabilir.

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up