implant istanbul

Farklı sebeplere bağlı olarak dişlerde meydana gelen eksilmelerde, çene kemiğine yerleştirilerek uzun yıllar boyu dişin sağlıklı bir şekilde kullanılmasına olanak sağlayan implantlar genellikle Titanyumdan yapılır ve vida şeklindedir. Tüm dünyada olduğu gibi İstanbul’da da uygulanacak diş sayısına, kullanılan malzemeye ve uygulamayı yapacak olan kliniğin fiyat politikasına göre farklılık gösterir.

İmplant Fiyatları Markaya Göre Değişkenlik Gösterir

İmplant, diş tedavisinde uzun yıllardır kullanılan bir yöntemdir. Toplumun büyük bir bölümü tek bir implant markası ve tipi olduğunu düşünse de günümüzde yüzlerce farklı markaya ait implant çeşidi kullanılmaktadır. İmplant üretimi yapan markalar üretim maliyetleri ve üretimde kullanılan ürün çeşidine göre fiyat belirlediğinden dolayı her bir implant çeşidinin kendine has özellikleri ve fiyatları vardır. Diğer sektörlerde olduğu gibi tanınmış markaları kopyalayan ve kalıcılığı şüpheli olan taklit ürünlerle orijinal ürünler arasında oldukça önemli fiyat farkı vardır.

İmplant Pahalı Bir Tedavi Midir?

Toplumda genel kanı, implant tedavisinin pahalı olduğu yönündedir. Oysaki uzun yıllar boyunca dişlerin sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesine olanak sağlaması sebebiyle oldukça uygun bir bedel olarak görülmelidir. İmplant tedavisi bir veya birden fazla diş eksikliği oluştuğunda estetik kaygıların sonlandırılması ve sağlıklı bir diş yapısının yeniden tesis edilmesi amacıyla yapılır.

Daha sağlıklı bir çiğneme, akıcı konuşma ve daha estetik bir yüz ve çene yapısı oluşumuna katkı sağlar. Titanyum veya zirkonyumdan yapılan implantlar yapıldıkları maddeye bağlı olarak da farklı fiyatlara sahiptir. İmplant uygulama bedelleri, Türkiye Diş Hekimleri Birliği (TDB) tarafından her yıl açıklanan fiyatlara implant maliyetinin eklenmesiyle belirlenir.

İmplant Fiyatları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular:

İmplant fiyatları markaya göre değişkenlik gösterir mi?

İmplant fiyatları uygulanan markaya göre değişkenlik göstermekle birlikte, işlevsellik açısından benzerlik gösterirler. İmplant tedavisinin konusunda uzman bir hekim tarafından yapılacak olması, daha uygun fiyatlarla kişiye uygun implantın belirlenmesinde etkilidir.

İmplantın kullanım ömrü ne kadardır?

Normal dişlerle aynı sürelerle sorunsuz bir şekilde kullanılabilen implantlar, periyodik kontrollerle 20 ila 30 yıl arasında işlevlerini sürdürebilmektedir.

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up