Dental lip repositioning

Lip Repositioning, üst dudağın yeniden konumlandırılması amacıyla üst diş eti dokusunun belli oranda çıkarılması işlemedir. Gülüş esnasında görünen diş etinin daha az görünmesini sağlayan bu uygulama, gummy smile tedavisi yöntemlerinden biri olup daha özgüvenli gülüşler amacıyla tercih edilmektedir. Uygulama esnasında dişlerin konumuna müdahale edilmezken dudağın yeniden konumlandırılması sağlanır ve daha estetik bir görünüş hedeflenir.

Dudak konumlandırma ile birlikte gülüş esnasında yeterli miktarda diş etinin görünmesi sağlanarak hastanın özgüveni arttırılmaktadır. Hasta talebine bağlı olarak tercih edilen bu uygulama estetik cerrahi alanında çok tercih edilen seçenekler arasındadır.

 

Dudak Konumlandırma Operasyonu Neden Tercih Edilir?

İnsanların gülüş esnasında sağlıklı dişlere ve diş etine sahip olmak istemesi oldukça yaygındır. Ancak diş ve diş etleri sağlıklı olsa dahi dudak yapısının sorunlu olması özgüvenli bir gülüşe engel olur. Bu durumda dişleri ve diş etleri sağlıklı hastalar için dudakların yeniden konumlandırılması uygulamasına başvurulmaktadır. Diş veya diş etlerinde bir problemin bulunması durumundaysa öncelikle bu problemin giderilmesi gerekir. Daha sonra üst dudağın konumlandırılması süreci başlar.

Dudak konumlandırmanın gerçekleştirilebilmesi adına diş hekimi kontrolü şarttır. Diş ve diş etlerinin ön muayenesi sonrasında uygulama ile alakalı planlama yapılması mümkün olur. Süreç oldukça detaylı olduğu gibi titizlik ve hijyen çerçevesinde gerçekleştirilmelidir.

Lip repositioning before after
Dudak Konumlandırma Yaptıran Bir Hastanın Öncesi ve Sonrası

Dudakların Yeniden Konumlandırılması Nasıl Yapılır?

Lip repositioning uygulaması ön muayene sonrasında gerçekleştirilen planlama çerçevesinde yapılır. Burada amaç hem hastanın beklentilerine cevap vermek hem de görsel kusursuzluğu yakalamaktır. Diş hekimi kontrolünde yapılan kontroller ve planlama sonrasında cerrahi süreç başlar.

Dudak konumlandırma işlemlerinde lokal anestezi ile bölgedeki uygulamanın hassasiyeti giderilmektedir. Daha sonra planlama çerçevesinde üst diş etinden küçük bir doku alınarak ardından bölgeye dikiş atılır.

Hekim tercihi ve hastanın dudak yapısına bağlı olarak tedavi sürecinde farklılıklar meydana gelebilmektedir. Ancak sonuç daima hastanın beklentilerine cevap verecek şekildedir.

Dudak Konumlandırma Ameliyatında İyileşme Süreci Nedir?

Üst dudak ve burun orta sütunu arasında mesafe pek çok bireyde rahatsızlık oluşturmaktadır. Ancak dudak kaldırma ile dudak yapısındaki olumsuzluğun giderilmesi ile daha sağlıklı bir görünüm elde edilmesi mümkündür. Bu bağlamda dudak ve burun arasındaki aralığın ideal değer olan 12-15 mm arasında olması sağlanır.

Hekim tarafından tercih edilen uygulama ve tekniğe bağlı olarak iyileşme sürecinde farklılıklar meydana gelmesi muhtemeldir.

İyileşme süreci 7-10 gün arasında değişiklik gösterir ve bu sürenin kısa ve sorunsuz geçmesinde operasyonun başarısı büyük rol oynar. Bu nedenle de hekim tercihinde bulunurken operasyona dair artı ve eksileri çok iyi analiz etmek gerekir.

Ayrıca eğer kaplama veya diş kuronu ihtiyacınız varsa, dudak konumlandırma ameliyatının iyileşme sürecinde dişleriniz hazırlanabilir ve bu sayede zaman kazanabilirsiniz.

Dudak Konumlandırma Ameliyatının Etkisi Kalıcı mı?

Evet, dudak konumlandırma ameliyatı cerrahi bir operasyon olduğundan etki kalıcı olarak devam eder. Ancak yaşlanma ve çevresel faktörlere bağlı olarak dudakta görülen şekil bozuklukları istenmeyen görüntünün tekrar etmesine neden olabilmektedir. Bu çerçevede bir hastanın kalıcı olarak gülüşünü iyileştirmeye çalışmasında dudak konumlandırmanın rolü hayli fazladır.

Siz de üst dudak ile burun arasındaki mesafenin olması gereken seviyeye ulaşması adına uzman bir hekimle görüşmek ister misiniz? Diş yapısının kusursuzluğunu ön plana çıkaracak olan bu uygulamayla daha özgüvenli gülüşlere sahip olabileceksiniz.

Gerçek Bir Dudak Konumlandırma Vakası

Hemen Size Özel Fiyatlı
Ücretsiz Tedavi Planınızı Talep Edin!

Uzman hasta temsilcilerimiz tedavi sürecinizi baştan sona ücretsiz şekilde planlamak ve sizi daha yakından tanımak için sabırsızlanıyor.

Telefon

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım Formu‘nu doldurarak muhteşem bir gülüşe ilk adımınızı atabilirsiniz. Sağlık danışmanlarımız size en kısa sürede ulaşacak.


    keyboard_arrow_up